Mitrović (©MN Press)
Mitrović (©MN Press)

Veliki Branislav Mitrović objavio kraj karijere

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 09:41

Sa reprezentacijom Srbije osvojio – sve

Povlači se sa velike scene polako jedna od najuspešnijih generacija u istoriji srpskog sporta. Generacija vaterpolista koja je osvojila – sve. I to po više puta.

Kraj karijere „odsvirao“ je Branislav Mitrović. Golman reprezentacije sa kojom je osvojio dva olimpijska zlata, jedno svetsko (i bronzu) i čak četiri evropska. O Svetskim ligama, Mediteranskim igrama da ne i govorimo.

Izabrane vesti

Iako mu je bila želja da „zbogom“ kaže na Olimpijskim igrama u Parizu, posle vesti od selektora da ipak neće putovati u Pariz, Mitrović je rešio da okači kapicu o klin. I to je učinio tiho, spontano, kačeći fotografije na instagramu.

„Hvala svim klubovima koji su mi pružili priliku da igram za njih, hvala mojim drugarima, hvala mojim roditeljima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće i hvala mojoj porodici bez koje sve ovo ne bi imalo smisla“, napisao je Mitrović ispod četiri fotografije koje je objavio.

Rođeni Novosađanin Branislav Mitrović je karijeru počeo u Vojvodini, potom je nastavio u Partizanu, a posle toga, od 2010. godine, branio je za mađarske Ferencvaroš, Debrecin, Egri, OSC i Vašaš.

Na Svetskom prvenstvu 2015. godine i na Olimpijskim igrama 2020. Mitrović je proglašen za najboljeg golmana.


tagovi

Branislav Mitrovićvaterpolo reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara