Miloš Milojević (©Starsport)
Miloš Milojević (©Starsport)

Milojević skoro dve godine bez poraza u prvenstvu, malo ga deli od nove duple krune

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.05.24. | 11:06

Još jedan krupan korak ka tronu na kojem se nije našao od 2007. godine Al Vasl će probati da napravi ovog ponedeljka od 18.45 časova, kada će ga ugostiti Al Batajih

Sa svojih 41 godina Miloš Milojević se i dalje vodi kao mlad fudbalski trener. Ipak, srpski strateg može da se pohvali da je za svoje godine izuzetno uspešan, osvojio je već nekoliko trofeja u Švedskoj i Srbiji, a sada je na sjajnom putu da isti uspeh ponovi i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Njegov Al Vasl je ubedljivo prvi na tabeli šest kola pre kraja prvenstva, a još jedan korak ka zvaničnoj overi trona probaće da napravi ovog ponedeljka od 18.45 časova na gostovanju Al Batajihu.

Al Vasl u ovih 20 prvenstvenih utakmica nije doživeo nijedan poraz, ima 16 pobeda i četiri remija. To definitivno potvrđuje da je Milojević ekspert za domaća prvenstva, pošto je poslednji poraz u ligi doživeo još 1. jula 2022. godine dok je sedeo na klupi Malmea. Tada je njegov tim izgubio na gostovanju Sundsvalu sa 2:1.

Izabrane vesti

Zadržao je se Milojević tada još nekih mesec dana na klupi švedskog velikana, ali nije dobio otkaz zbog prvenstvenih rezultata već zbog neuspeha u dvomeču sa Žalgirisom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Već u avgustu se stručnjak iz Knjaževca vratio u Crvenu zvezdu, gde je prethodno bio asistent, ovog puta kao šef stručnog štaba. Zamenio je Dejana Stankovića, koji je se takođe povukao posle neuspešnih evropskih kvalifikacija, a jedna od prvih utakmica bila mu je protiv Partizana u Humskoj (1:1). Uspeo je Milojević da ne izgubi sa novom ekipom, ne samo tada, već nijednom do kraja prvenstva i tako je dominantno osvojio titulu. Baš kao što i sada, godinu dana kasnije radi sa Al Vaslom.


18.45: (9,50) Al Batajih (5,70) Al Vasl (1,25)


Sa crveno-belima je srpski strateg doživeo četiri poraza, ali sve na međunarodnoj sceni. Od Monaka (0:1), Trabzona (1:2), Ferencvaroša (1:2) i potom ponovo Monaka (1:4). U prolećnoj polusezoni je Milojević imao učinak od 17 pobeda i četiri remija, dakle bez ijednog poraza, ali zbog neuverljivih partija u Evropi i mečevima sa Partizanom nije stekao naklonost zvezdaške javnosti i nije mu ponuđen novi ugovor.

Ipak, nije mu trebalo da traži dugo posao, brzo su se javili čelnici Al Vasla i ponudili mu ugovor. Iako klub iz Dubaija nije slovio za favorita za tron pored Šababa Al Ahlija, Al Aina i Al Vahde, odigrao je sjajno u dosadašnjih 20 mečeva u prvenstvu i na sjajnom je putu da osvoji osmu klupsku titulu, prvu još od 2007. godine.

Najbliži Al Vaslov pratilac Šabab Al Ahli, na čijoj klupi sedi Marko Nikolić, a za koji igra Luka Milivojević, zaostaje velikih devet poena. Bila je ta razlika do prošlog kola i +11, ali je Milojevićev tim ispustio prednost protiv Al Džazire i morao je da se zadovolji samo sa 2:2. Prekinut mu je tako niz od devet uzastopnih pobeda u prvenstvu.

Otkad je 41-godišnji Knjaževčanin seo na klupu, računajući sva takmičenja ekipa ima 23 pobede, pet remija i samo jedan poraz. Početkom marta od Al Vahde u polufinalu ne preterano značajnog Liga kupa. U onom daleko značajnijem Kupu predsednika, zvaničnom nacionalnom kupu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Vasl je pre nedelju dana pobedom nad Itihadom iz Kalbe (4:1) izborio plasman u finale. Tamo će mu rival za trofej biti Al Nasr.

Miloš Milojević (©Starsport)Miloš Milojević (©Starsport)

Dakle, Milojević ima priliku da do kraja sezone, u narednih nekoliko nedelja, u svoju ličnu kolekciju doda još dve medalje. Do sada je kao samostalan trener osvojio Kup Švedske (2022. godine) sa Malmeom i duplu krunu sa Crvenom zvezdom. Pre toga je sa crveno-belima kao asistent Dejana Stankovića takođe osvojio jednu duplu krunu. Ugovor sa Al Vaslom ima do 2026. godine.

Ako u finišu prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata ne bude iznenađenja, medalju će osvojiti i jedan srpski fudbaler. Reč je o nekadašnjem štoperu Zemuna i Metalca Aleksandru Vasiljeviću, koji je član Al Vasla od janaura 2022. godine.

Kod Milojevića je ove sezone Vasiljević zabeležio samo dva naastupa, protiv Hate u oktobru je bio starter, dok je protiv Šabab Al Ahlija u decembru odigrao samo jedan minut. Zbog ograničenog broja stranaca najčešće nije sedeo ni na klupi, jer Milojević na raspolaganju ima nekoliko renomiranih internacionalaca koji su jednostavno morali da imaju prednost. Tu pre svega mislimo na švajcarskog reprezentativca Harisa Seferovića, jednog od najboljih strelaca Al Vasla, ali i na Nikolasa Himeneza, Sufijana Buftinija, Luizaa, Aleksisa Pereza, Heronima Pobletea… Pritom, olakšavajuća okolnost je što su Fabio Liba i Kajo Kanedo dobili pasoše Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Al Vasl je favorit protiv Al Batajiha, kojeg je već savladao jednom ove sezone. Početkom decembra je na svom terenu bio bolji sa 4:1, uz dva gola Adame Dijala i po jednim Aleksisa Pereza i Sefirovića.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI 1 – 22. KOLO

Nedelja

Hata – Ažman 0:0

Al Džazira – Bani Jas 1:0 (1:0)

/Traore 21/

Ponedeljak

16.05: (1,50) Itihad Kalba (4,10) Emirejts Klub (5,90)

16.05: (4,30) Horfakan (4,30) Al Ain (1,58)

18.45: (1,70) Šabab Al Ahli Dubai (3,60) Al Šardžah (4,60)

18.45: (9,50) Al Batajih (5,70) Al Vasl (1,25)

Utorak

18.45: (2,25) Al Vahda (3,40) Al Nasr (2,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Miloš Milojevićujedinjeni arapski emiratiUAEAl Vasl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara