Dobra i loša vest za Zvezdu iz Češke: Olajinka se povredio, Sparta je gura u treći šešir za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 12:04

Nigerijac će biti podvrgnut magnetnoj rezonanci

Dobre i loše vesti stižu iz Češke za Crvenu zvezdu. Novi fudbaler srpskog šampiona Piter Olajinka igra jednu od najboljih sezona u životu. Pokazao je krilni fudbaler iz Nigerije da će stići u Beograd u punoj snazi, govori o tome i brojka od 16 ovosezonskih golova.

Imao je Olajinka pojedine impresivne partije, ali je u nedeljnom kiksu Slavije protiv Hradeca doživeo povredu (1:1). I to na bizaran način, pošto se spotakao o reklamu pored terena. Besan je bio i trener praškog velikana Trpišovski.

Izabrane vesti

„Ta reklama pored terena je bila užasno loše postavljena. Olajinka je teško pao, i sada ima problem sa tetivom. Videćemo u kakvom je stanju posle pregleda magnetnom rezonancom“, poručio je trener Slavije.

Bez pomoći Pitera Olajinke (izašao u 30. minutu) Slavija je remizirala sa Hradecom i na kraju osnovnog dela prvenstva prepustila lidersku poziciju Sparti. Do kraja prvenstva Češke ostalo je još pet kola plej-ofa, tako da će se derbi prvenstva igrati na Letni.

Sparta ima kolosalnu šansu da prekine dominaciju Slavije i napravio uslugu Crvenoj zvezdi. U slučaju da dođe do primopredaje krune u Češkoj, srpski šampion će prilikom žreba za Ligu šampiona gotovo sigurno biti u trećem šeširu.

Mnogo stvari naginje ka Sparti. Ekipa koju je Vladan Milojević odučio od fudbala 2017. godine i ubacio je u kanal, na volšeban način je stigla do maksimalnog učinka u prethodna dva kola. Gubila je Sparta na gostovanju Slovanu, i izjednačila rezultat pogotkom iz penala u 90. minutu preko Mabila. Nije to bio kraj uzbuđenjima pošto je isti igrač, ponovo iz penala, u 11. minutu sudijske nadokande postigao još jedan pogodak. Konačan rezultat (1:3) postavio je Kučta u 14. minutu sudijske nadoknade.

Sparta je prethodne sedmice sačuvala živu glavu na ramenima na sličan način. Sve je ukazivalo da na Letni neće slomiti otpor Viktorije Plzenj, ali je u 14. minutu Krejči postigao pogodak iz penala.


tagovi

Piter OlajinkaSlavija PragSparta Prag

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara