Leao (© Reuters)
Leao (© Reuters)

Dogovor Milana i Rafe: Daćemo ti manju platu, ali izmirićemo ceo dug Sportingu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 22:29

Portugalac pristao da ostane na San Siru

Zasad su sve samo usmeni dogovori, mada su – dogovori. Prvo će se na nastavak saradnje obavezati Olivije Žiru za skoro 4.000.000 evra, a čim je utanačen posao sa francuskim napadačem, rukovodstvo Milana se posvetilo Rafaelu Leau i izgleda da je na dobrom putu da obezbedi još jedan potpis.

Leao i Rosoneri su se dogovorili da u narednim sedmicama 23-godišnji ofanzivac potpiše novi ugovor. Sadašnji mu ističe u junu 2024, zbog čega na San Siru nisu želeli da rizikuju da eventualno predstojećeg leta ostanu bez važnog igrača. Možda ove sezone ne tako uticajnog kao prethodne, kad je vodio ekipu ka skudetu, mada je pogocima u Napulju nagovestio buđenje. Zato tajming dogovora raduje navijače sedmostrukog prvaka Evrope i predstavlja kompromisno rešenje, imajući u vidu da se među tifozima javio strah hoće li na leto, možda, izgubiti jednog od miljenika.

Izabrane vesti

Na osnovu vesti iz Italije, obe strane su u pregovorima pokazale velikodušnost. Čak za Milan može da se kaže da je baš široke ruke, preuzeo je obavezu da plati „penal“ Sportingu u iznosu od čak 19.000.000 evra. Toliko su sudski organi procenili da je koštao jednostrani raskid ugovora Rafaela Leaa i kluba iz Lisabona 2018, dok je još bio tinejdžer. Proces je dugo trajao, okončan je početkom kalendarske godine, a simptomatično je da je baš posle toga fudbaler upao u krizu igara i realizacije. Leao taj novac nema, ali Milan ima. Zato je rešio da plati umesto igrača, koji je po napuštanju matičnog kluba prešao najpre u Lil, a onda već leta 2019. stigao u Lombardiju.

Pokazao je i sam Rafa fleksibilnost tokom pregovora sa Milanom. Umesto 7.500.000 evra, koliko je inicinjalno zahtevao na ime nove plate, moraće da se zadovolji sumom od 5.000.000 evra po sezoni. Primera radi, na poslednjem obračunu, početkom ove sezone, imao je „samo“ 1.400.000 evra po ciklusu. Pristao je da zarađuje manje, ali će se makar rešiti kamena oko vrata zvanog Sporting.

Ostaje da se vidi na koliko će saradnja biti oličena, ali je izvesno da trener Stefano Pioli za još jedno mesto u timu ne mora da brine.


tagovi

Rafael Leao

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara