Marko Dmitrović (©AFP)
Marko Dmitrović (©AFP)

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Dmitrović ušao s klupe i sačuvao Sevilji zlata vrednu pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.03.23. | 18:18

Srpski čuvar mreže odbranio dve stopostotne šanse Luisu Suarezu

Ima Marko Dmitrović tu nesreću da za mesto među stativama mora da se bori sa Jasinom Bonom, pa na priliku uglavnom mora da čeka u kup takmičenjima. I kako u takvim situacijama obično biva, dok jednom ne smrkne drugom ne svane. Marokanac je utakmicu 25. kola protiv Almerije morao da napusti u finišu prvog poluvremena zbog povrede glave, a Dmitrović ga je odmenio i sa dve intervencije u nastavku sačuvao andaluškom timu pobedu zlata vrednu - 2:1 (1:1).

Ubila je Sevilja dve muve jednim udarcem. Savladala je direktnog konkurentna i borbi za opstanak, ostavila ga u zoni ispadanja i ujedno uplivala u sigurnu luku. Mada u Španiji je situacija takva da se "pola timova" bori za opstanak pa ekipa Horhea Sampaolija ne sme previše da se opusti iako je prekinula niz od tri meča bez pobede. Jer, i pored toga što se nalazi na 13. poziciji, ima svega tri boda više od pretposlednjeplasirane Almerije.

Izabrane vesti

Užasno je utakmica počela za domaćina pošto je Almerija već u 2. minutu povela preko Serhija Akijemea. I umesto da ih rano primljen gol trgne, nisu fudbaleri Sevilje pokazali nikakvu reakciju. Nisu nijednog trenutka uspevali da ugroze prednost gostiju, a da stvar bude još gora, u finišu poluvremena povredio se Bono. Zbog povrede glave Marokanac nije bio u stanju da nastavi meč i Sampaoli je među stative poslao Dmitrovića, a ono što se u prvom trenutku činilo kao hendikep ispstavilo se kao odlučujuć trenutak.

Jer Dmitrović je u nastavku utakmice u dva navrata izlazio kao pobednik iz duela sa Luisom Suarezom. Prvi put već na startu drugog poluvremena pri rezultatu 1:1 kada ga je zaustavio u situaciji jedan na jedan, a onda i dvadesetak minuta kasnije odbranivši još jedan sjajan udarac kolumbijskog ofanzivca, ovog puta glavom sa sedam metara pri rezultatu 2:1.

Pamtiće meč sa Almerijom po dobrom i Lukas Okampos, jer upravo je on sa bele tačke u nadoknadi prvog dela stigao do povrantičkog prvenca u Primeri i doneo izjednačenje. Preokret je pak delo bivših i sadašnjih fudbalera Totenhema, Brajana Hila i Erika Lamele. Španac je sredinom drugog poluvremena probio po levom boku i zavrnuo loptu na sedan nmetara odakle ju je, samo desetak minuta pošto je ušao u igru, u gol zakucao Argentinac.

Mogao je Lamela u nadoknadi i da podeblja trijumf Sevilje, našao se u situaciji tri na jedan sa protivničkim golmanom, ali je u potpunosti ignorisao Hila i Jusefa En Nesirija i pokušao da sam završi akciju.

PRIMERA – 25. KOLO

Petak

Kadiz - Hetafe 2:2 (1:0)

/Sobrino 39, Alkaraz 82pen - Unal 61, 90+16/

Subota

Real Madrid – Espanjol 3:1 (2:1)

/Vinisijus Žunior 22, Militao 39, Asensio 90+3 – Hoselu 8/

Elće – Valjadolid 1:1 (0:1)

/Morente 90+6 – Larin 4/

Selta - Rajo Valjekano 3:0 (0:0)

/Aspas 51, 85, Sis 52ag/

Valensija - Osasuna 1:0 (0:0)

/Klajvert 74/

Nedelja

Majorka - Sosijedad 1:1 (0:1)

/Kang In 50 - Fernandes 3/

Sevilja - Almerija 2:1 (1:1)

/Okampos 45+2pen, Lamela 73 - Akijeme 2/

18.30: (1,95) Viljareal (3,60) Betis (4,20)

21.00: (3,60) Atletik Bilbao (3,25) Barselona (2,25)

Ponedeljak

21.00: (3,70) Đirona (3,30) Atletiko Madrid (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraAlmerijaMarko DmitrovićSevilja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara