Dok se drugi muče, Atalanta uživa u pobedama i prvom mestu! Čim ne igra Dibala i Roma je stala... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.22. | 20:10

Boginja provincije slavila na Olimpiku golom golobradog Đorđa Skalvinija - 1:0

Uvertiru sezone u Seriji A obeležile su priče ko je jači Juventus ili Inter, može li Milan da dobrani titulu ili je konačno vreme za Romu? Atalantu niko nije svrstavao u ozbiljne kandidate za "skudeto", ali će od večeras takva atmosfera u javnosti na Apeninima morati da se promeni. Ekipa neverovatnog Đan Pjera Gasperinija savladala je Romu na Olimpiku golom golobradog Đorđa Skalvinija, čime se probila na čelo tabele iznad fantastičnog Udinezea - 1:0 (1:0).

Roma je doživela novi poraz, uz veliku nervozu i nove probleme, pošto se prilikom zagrevanja na povredu požalio Paulo Dibala. Rimljani su se na startu sezone u prevelikoj meri oslonili na Argentinca, koji je do sada učestvovao na pet od osam golova Vučice u dosadašnjem toku sezone (tri gola i dve asistencije), a bio je i glavni pokretač igre Murinjovog tima. Ipak, Romi večeras ništa nije išlo za rukom, iako je silno napadala, pa su gosti za Bergamo odneli sva tri boda. Portugalski strateg je u ogromnoj meri uticao na nervozu u svojim redovima, pa je zaradio crveni karton zbog verbalnog napada na sudije.

Izabrane vesti

Atalanta nije blistala, ali je uspela da iskoristi svoj trenutak. Odlično kreiran napad u 35. minutu, uz seriju propusta domaće odbrane u prvenac ove sezone pretvorio Skalvini, a to je ujedno bio i jedini udarac Boginje provincije u okvir gola domaćina.

Sa druge strane, jedan od tragičara u domaćem sastavu biće Tami Abraham, koji je u 41. minutu imao situaciju jedan na jedan sa Markom Sportijelom, ali je taj njegov pokušaj prošao pored stative gostujućeg gola. Sportijelo je na teren ušao u osmom minutu umesto Huana Musa, koji se sudario sa Demiralom i na kraju završio u bolnici.

Rimljani su situaciju na terenu pokušali da promene uvođenjem prvo Belotija umesto Matića, a potom i Šomurodova umesto Abrahama. Obojica su imali nekoliko dobrih šansi, a posebno Uzbekistanac, koji je u nadoknadi mogao i morao da iskoristi jednu od dve odlične situacije.

Vučica je utakmicu okončala sa 21 udarcem ka protivničkom golu, ali je od toga samo pet išlo u okvir gola gostiju, pa se Roma sada nalazi na šestom mestu, sa četiri boda manje od večerašnjeg protivnika. Atalanta uživa u svom najboljem početku u istoriji učešća u Seriji A, pa je svima jasno da je Gasperini ponovo na dobrom putu da učini neko novo veliko iznenađenje u italijanskom fudbalu.

Ono što je dobro za Romu u ovom trenutku jesu poslednje informacije koje kažu da povreda Dibale nije izbilnije prirode, već je Argentinac preventivno propustio današnji meč.

SERIJA A – 7. KOLO

Petak

Salernitana - Leče 1:2 (0:1)

/Gonzales ag 55 - Sisej 43, Strefeca 83/

Subota

Bolonja - Empoli 0:1 (0:0)

/Bandineli 75/

Specija - Sampdorija 2:1 (1:1)

/Muriljo 12, Enzola 72 - Sabiri 11/

Torino - Sasuolo 0:1 (0:0)

/Alvarez 90+3/

Nedelja

Udineze - Inter 3:1 (1:1)

/Škrinijar 22ag, Bijol 84, Arslan 90+3 - Barela 5/

Kremoneze - Lacio 0:4 (0:3)

/Imobile 7, 21 penal, Milinković Savič 45+2, Pedro 79/

Fiorentina - Verona 2:0 (1:0)

/Ikone 13, Gonzales 90/

Monca - Juventus 1:0 (0:0)

/Gjutkjer 74/

Roma - Atalanta 0:1 (0:1)

/Skalvini 35/

20.45: (2,25) Milan (3,40) Napoli (3,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Žoze MurinjoPaulo DibalaĐan Pjero Gasperini

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara