Miloš Veljković i Mahmud Daud na prošlom susretu Verdera i Borusije (©AFP)
Miloš Veljković i Mahmud Daud na prošlom susretu Verdera i Borusije (©AFP)

Dortmund sprema rafalnu paljbu za Veljkovića i njegov Verder

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.08.22. | 10:15

Derbi 3. kola Bundeslige na programu je u subotu od 15.30 časova na Signal Iduna parku

Da nije bilo katastrofalne greške Marka Flekena u Frajburgu, pitanje je kako bismo gledali na start Borusije iz Dortmunda ove sezone. Ispostavilo se da je kiks iskusnog golmana učinio da Milioneri kreiraju preokret i samim tim veoma dobar početak u Bundesligi od dve pobede iz dva kola. Sada je na najvećem izazivaču Bajernu da nastavi seriju i protiv povratnika u elitni rang, Verdera iz Bremena (subota, 15.30).

Nije Borusija dominirala, nije ni izbliza izgledala kako se od nje očekuje, ali utakmica sa Verderom idealna je prilika da četa Edina Terića napumpa samopouzdanje i istakne se kao glavni kandidat za prvog Bajernovog pratioca. Najnovije pojačanje Milionera Antoni Modest još čeka na prvi gol u žutom dresu, a ako bi on što pre proradio, Dortmundu bi laknulo. Jer, navijači još čekaju da vide ko će da nadoknadi golove Erlinga Halanda, novog igrača Mančester sitija.

Izabrane vesti

Samo što Modest baš i nema neku dobru tradiciju protiv Verdera. Sa ekipom čiji dres nosi srpski reprezentativac Miloš Veljković susretao se Francuz devet puta tokom karijere (četiri u dresu Hofenhajma, pet u Kelnu), a samo jednom je uspeo da trijumfuje. I to na jedinoj utakmici na kojoj se upisao u strelce, 5. maja 2017. godine, kada je sa dva gola pomogao trijumfu Jarčeva sa 4:3. Uz to ima po četiri remija i poraza, ako računamo samo one mečeve na kojima je Modest igrao.

Ekipa iz Bremena izbegla je poraz od Štutgarta prethodnog vikenda u petom minutu sudijske nadoknade. Junak je bio Oliver Burk, koji je postigao pogodak za konačnih 2:2. Bio je to drugi uzastopni remi Veljkovića i saigrača, prethodno su 2:2 odigrali i na gostovanju Volfzburgu.

15.30: (1,42) Borusija Dortmund (5,10) Verder (8,00)

Iako zeleno-beli još ne znaju za poraz ove sezone, imaju i onu pobedu u Kupu Nemačke nad četvrtoligašem Energijom Kotbus (2:1), ne može se reći da kao početkom veka slove za neke favorite u Bundesligi. Štaviše, Verder spada u grupu slabijih konkurenata za opstanak i teško je verovati da na teškim gostovanjima može u kontinuitetu da osvaja bodove.

Verder ima zanimljiv napadački potencijal sa dvojicom „dvomeštraša” u navali (Dukš i Filkrug), teško ih je braniti. Taj duo zapravo najviše i čini ekipu nepredvidivom. Ipak, timu koji ima najviše ciljeve ne bi smeo da predstavlja previše tešku prepreku.

Uostalom, možda Modest tradicionalno baš i ne ume sa Verderom, ali ima kolegu koji može da mu pokaže kako se ispravno radi. Marku Rojsu će ovo da bude 20. duel sa zeleno-belima, a do sada je protiv njih ostvario učinak od 14 postignutih golova i osam zabeleženih asistencija. Ništa od toga nije upisao u poslednjem duelu Dortmunda i Verdera, u aprilu prošle godine. Iako su Milioneri slavili sa 4:1, a Rojs proveo na terenu 88 minuta sa kapitenskom trakom oko ruke, druga imena su se tada upisala na semafor. Haland je bio dvostruki strelac, po jedan gol su dali Mats Humels i Đovani Rejna.

Za razliku od Norvežanina, druga dvojica su i dalje tu, u konkurenciji su za meč. Rejna je propustio duel sa Frajburgom zbog povrede, ali oporavio se i čeka ga mesto na klupi. Baš kao i novajliju Niklasa Zilea, koji takođe zbog povrede još nije uspeo da se ustali u startnoj postavi. Terziću je najvažnije da su se obojica potpuno priključili treninzima.

-------------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

-------------------------

BUNDESLIGA - 3. KOLO

Petak

Borusija Menhengladbah - Herta 1:0 (1:0)

/Plea 34p/

Subota

15.30: (3,45) Augzburg (3,40) Majnc (2,25)

15.30: (1,42) Borusija Dortmund (5,10) Verder (8,00)

15.30: (1,75) Bajer Leverkuzen (4,00) Hofenhajm (4,90)

15.30: (2,85) Štutgart (3,40) Frajburg (2,60)

15.30: (1,87) Volfzburg (3,70) Šalke (4,50)

18.30: (3,60) Union Berlin (3,50) RB Lajpcig (2,15)

Nedelja

15.30: (2,05) Ajntraht Frankfurt (3,45) Keln (3,60)

17.30: (14,0) Bohum (8,00) Bajern (1,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBorusija DortmundVerderMiloš Veljković

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara