Kazemiro (levo) i Bruno Fernandeš (desno) (Foto: Reuters)
Kazemiro (levo) i Bruno Fernandeš (desno) (Foto: Reuters)

Dozvolio rivalima 100 udaraca na pet mečeva, ali ako pitate Ten Haga - Junajted ide u dobrom smeru

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 11:37

"Posle jednog poraza morate da sagledate širu sliku, a šira slika izgleda vrlo dobro", ubeđuje holandski stručnjak

Pola godine bez pobede u Premijer ligi, još dvadeset godina bez slavlja na Old Trafordu? Bez brige, Mančester junajted je tu da ruši decenijama stvaranu tradiciju. Taman što su njegovi navijači pomislili da se vraća u borbu za mesto u Ligi šampiona, mančesterski tim im je porazom protiv Fulama pokazao da mu se ne može verovati. Da je podjednako varljiv sa Erikom ten Hagom kao što je bio i pre njegovog dolaska.

Londonski klub je u subotu pokorio Teatar snova prvi put posle nešto više od 20 godina i tako stigao do prvog ligaškog trijumfa na gostovanju još od sredine avgusta i utakmice prvog kola sa Evertonom na Gudison parku. Ako pitate svakog neutralnog ljubitelja fudbala - sasvim zasluženo. Fulam je nadigrao Junajted i golom u sedmom minutu nadoknade naneo mu prvi poraz u 2024. godini prekinuvši tako njegovu seriju od četiri pobede u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Pomenuta serija nagoveštalava je napredak u igri Junajteda, ali jedan podatak je pak govorio suprotno. Da je, iako na dobrom putu, samo pitanje trenutka kada će sa njega skrenuti. O čemu je zapravo reč? Naime, mančesterski tim je na pet prvenstvenih utakmica u novoj kalendarskoj godini dozvolio rivalima okruglo 100 udaraca ka golu. Dakle, 20 u proseku. Juče Fulamu 17, prethodno Lutonu 22, Aston Vili 23, Vest Hemu 16 te Vulverhemptonu 17... Tri od pet pomenutih timova nalazi se u donjem delu tabele.

Podatak koji sugeriše da tim nije 'namešten', posebno u defanzivi, međutim, ako pitate holandskog stručnjaka na klupi Junajteda, njegova ekipa ide u dobrom smeru.

"Rekao sam još u januaru, igramo finala. Dobili smo ih nekoliko i sada smo jedno izgubili. Posle jednog poraza morate da sagledate širu sliku, a šira slika izgleda vrlo dobro. Moramo da 'sredimo' nekoliko pozicija i vratimo povređene, onda ćemo biti balansiraniji. Takođe moramo da se pojačamo igrački kadar u prelaznim rokovima.Kao što vidite, mnogo je nadolazećih igrača sa velikim potencijalom. Postajaće samo bolji tako da definitivno idemo u pravom smeru. Kada su nam svi igrači na raspolaganju imamo vrlo dobar tim", izjavio je Ten Hag posle jučerašnjeg poraza.

Poraza koji po mišljenju holandskog trenera njegov tim nije zaslužio.

"Trebalo je da dobijemo ovu utakmicu jer je tim pokazao sjajan karakter. Imali smo spor početak u oba poluvremena i Kazemirova povreda bila je veliki gubitak za nas. Izgubili smo stabilsnost. Gol koji smo primili mogli smo da izbegnemo, ali smo uspeli da se vratimo u utakmicu i zato moram da odam priznanje timu što je pokazao karatker. Nažalost, na kraju smo im dozvolili da se izvuku", zaključio je Ten Hag.

Međutim, jedan je od retkih, ako ne i jedini koji smatra tako.

"Mančester junajted je šokantan. Ne preterujem, apsolutno šokantan. Kako uopšte misle da mogu da završe u TOP 4? I šta je uopšte poenta toga? Samo da bi završili u Ligi šampiona. Svakako je neće osvojiti. Ne mogu da objasnim koliko je loš Junajted bio. Jako, jako loš. Niko nije igrao dobroš. Rašford - ne. Garnaćo - ne. Fernandeš - ne. Zaista, vrlo, vrlo jadno. Ser Džim Retklif će gledati ovo i pomisliti:'Vau, uložio sam mnogo novca u ovo'. Stavite toliko novca i onda gledate ovo danas... Oni su miljama daleko... Retklif je rekao kako želi da nadmaši Mančester Siti. Polako, stani malo, probaj prvo da nadmašiš neke druge" izjavio je Pol Merson, bivši ofanzivac Arsenala i brojnih drugih engleskih klubova.

Posle jučerašnjeg poraza Junajted se dodatno udaljio od četvrte pozicije. Ona je trenutno u vlasništvu Aston Vile, koja ima 52 boda, osam više od mančesterskog tima.


tagovi

Mančester JunajtedErik ten Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara