Almeida kao razjareni bik! Opšta tuča, hvatanja za gušu, upad policije na teren… (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 21:17

PAOK okrenuo AEK na Tumbi, meč obeležio niz incidenata, a situacija je eskalirala po završetku derbija

Ludo, luđe, grčki derbiji! Odavno su prestali da budu utakmice i postali bitka na život i smrt. Visoki napon nije samo oko stadiona i na tribinama, nego i na terenu. Prštalo je sve na Tumbi, PAOK je okrenuo AEK – 3:2 (1:1), borba za titulu se zakomplikovala, a meč koji je obežio niz incidenata imao je i treće poluvreme.

Eskalirala je situacija po završetku utakmice, a Matijas Almeida bio je kao razjareni bik. Niko nije mogao da ga zaustavi. Zaletao se, bio akter opšte tuče na terenu, hvatao je ljude iz solunskog kluba za gušu. Pokušavali su da ga smire, ali nije vredelo.

Izabrane vesti

Samo je temperamentni Argentinac znao šta vidi, koga traži i juri. Kada su ga odgurivali, vraćao se u gomilu. Pao mu je mrak na oči. Nema sumnje da će biti sankcionisan, kao i da će biti kazni za brojne aktere. Jer, bilo je ko koga dohvati…

Među malobrojnima koji nisu izgubili razum bili su Tajson iz PAOK-a, koji je želeo da smiri Matijasa Almeidu. Takođe i njegov pomoćnih Karlos Roa. Opšta gungula potrajala je nekoliko minuta i bila je poslednja u nizu spornih situacija.

Sredinom drugog poluvremena policija je upala na teren, razdvajala je dve klupe. Još od tada je najverovatnije kuljao bes u argentinskom strategu. Utakmica je prekidana više puta, a najduže je bila u zastoju zbog transparenta. Nije želeo glavni sudija Šreder da nastavi meč dok se ne ukloni sa tribina. Pauza je bila desetak minuta.

Fenomenalan derbi, čiji akteri su bili i srpski reprezentativci Andrija Živković i Mijat Gaćinović, neće se pamtiti po stvarima sa terena, a daleko od toga da nije imalo šta da se vidi. Bili je izvanrednih šansi na obe strane, palo je pet golova, a junak Tumbe bili su Đoan Sastre i Abdul Baba Rahman.

AEK je preko Orbelina Pineda neustralisao zaostatak, prednost mu je u završnici drugog poluvremena doneo hrvatski štoper Domagoj Vida, a onda – ludnica! Krenuo je PAOK na sve ili ništa i dobio – sve. Odbrana atinskog kluba je užasno reagovala kod drugog gola Janisa Konstantelijasa, a potom i posle prekida pred ulazak u nadoknadu.

Nije otklonila opasnost posle kornera, lopta je sela na volej Đoanu Sastreu. Raspalio je, a Abdul Baba Rahman petom iz peterca skrenuo loptu u mrežu.

Tumba je eksplodirala, a kod Matijasa Almeide došlo je do kratkog spoja…

GRČKA – 34. KOLO

Nedelja

Olimpijakos – Lamija 4:1 (2:0)

/Čikinjo 24, Navaro 27, Podens 52, Aleksandropulos 90+3 – Tošić 64/

PAOK – AEK 3:2 (1:1)

/Konstantelijas 3, 81, Rahman 89 – Pineda 9, Vida 75/

Panatinaikos – Aris 0:1 (0:1)

/Zamora 2/



tagovi

GrčkaPAOKAEKMatijas Almeida

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara