Aleksandar Dragović i Igor Duljaj (Star Sport)
Aleksandar Dragović i Igor Duljaj (Star Sport)

Duljaj: Ponosan sam, nije lako stvarati šanse protiv odlične Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 21:27

„Raduje me pristup, kako su momci danas odigrali“, kaže trener Partizana

Isceđen kao limun je došao pred novinare posle 170. derbija Igor Duljaj, teško je birao reči, međutim, imao je izgled lica pokeraša, koji ne pokazuje emocije, pa je bilo teško „pročitati“ da li šef struke Partizana više žali za pobedom ili je više zadovoljan zbog najzad jedne dobre odigrane utakmice njegovog tima.

Po šansama, Partizan je bio bliži pobedi, a opet, malo ko je to očekivao zbog rezultatske agonije u kojoj su crno-beli tokom celog proleća.

Izabrane vesti

„Dugo smo bez pobede, ogromna je bodovna razlika, tu je psihološka barijera koju imamo, igralo se bez publike, protiv ekipe koja je rastereća. Zbog svih tih okolnosti ponosan sam na igrače, na pristup, kako su danas odigrali. Nije lako stvarati šanse protiv odlične Crvene zvezde. Žao mi je što nije bilo navijača, sve bi još lepše izgledalo“, ocenio je Duljaj posle meča.

Pitanje svih pitanja je zašto Partizan nije ovako kompaktno, organizovano, agresivno nije igrao tokom celog proleća, sigurno da sad ne bi bio četvrti na tabeli.

„Veoma je teško. Ja sam stariji od igrača, više toga sam prošao, naučio da živim pod pritiskom. Njima je teško, čitaju komentare, kojih ima dosta negativnih. Nisam rob tuđeg mišljenja, tako da im uvek govorim da gledaju šta oni mogu da učine. Dres Partizana je težak, duga je to tradicija. Psihološki problem je ovde najveći. Pokušavam da ga rešim, ali teško je“.

Zadovoljan je Duljaj koliko je njegov tim stvorio šansi protiv šampiona države. I priznao je da je ovo najbolja partija crno-belih otkako je on na klupi.

Verujem da jeste, jer smo stvarali šanse protiv najboljeg tima u zemlji. Veoma je važno da stvarate prilike, da imate neku sliku na terenu. Videli ste po sastavu koji smo izabrali da smo išli na pobedu. Nismo uspeli, ali pristup i način na koji je tim reagovao me zaista raduje“.

Ne gleda Duljaj u daleku budućnost. Korak po korak.

„Čeka nas već u ponedeljak protiv TSC-a još teža utakmica. Odličan tim, trener koji voli da njegov tim igra fudbal. Na nama je da nastavimo da radimo, da probamo da obezbedimo mesto koje vodi u Evropu, a koje je to mesto, teško je reći. Mnoge stvari ne zavise od nas“.

Posebne pohvale na kraju dobio je Fuseni Dijabate.

„Odigrao je odlično. Posle utakmice me pozvao Dario Srna i rekao mi da je fantastičan igrač, tako da sam mu preneo te pohvale“, istakao je Igor Duljaj.

 


tagovi

Igor DuljajFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara