(©Reuters)
(©Reuters)

Matadorova strela sprečila blamažu i sačuvala Boku u trci za osminu finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 04:59

Velikan iz Buenos Ajresa uz dosta muke stigao do tri boda na gostovanju u Paragvaju

Na rubu poraza bila je Boka Juniors u Paragvaju, ali je u poslednjem trenutku uspela da opravda očekivanja i upiše tri boda protiv Sportivo Trinidensea. Junak pobede gostiju je Edinson Kavani, koji je u drugom minutu nadoknade odapeo strelu iz slobodnjaka sa dvadesetak metara i pogodio za 2:1.

Imali su domaćini u džepu argentinskog velikana nakon pogotka Brajana Andrade u finišu prvog poluvremena, ali su zbog gluposti upravo argentinskog napadača propustili šansu da stignu do istorijske pobede i ostanu u trci za drugu fazu Kopa Sudamerikane, a istovremeno Boku stave u vrlo tešku situaciju. Da su izgubili, Đenovljanima bi ostala samo teorija u osvajanje prvog mesta u grupi, koje donosi direktan prolaz u osminu finala.

Izabrane vesti

Ovako, uspeli su da ostanu na drugoj poziciji, a na ruku im ide i ubedjiv poraz vodeće Fortaleze u Boliviji od Nasional Potosija sa 1:4, kao i to da će u narednom kolu ugostiti brazilskog predstavnika u Buenos Ajresu.

Iako su protiv poslednjeplasiranog tima na tabeli izašli u najjačem sastavu, Đenovljani se nisu pokazali u dobrom izdanju, a za neubedljivu igru u prvom poluvremenu kažnjeni su u 45. minutu kada je Andrada umakao defanzivcima Boke i postigao svoj prvenac u dresu Sportivo Trinidensea. Nije mogao 26-godišnjak iz Mendoze da suzdrži emocije zbog pogotka velikanu iz svoje domovine, pa je zbog skidanja dresa tokom proslave gola dobio žuti karton. A, onda, samo šest minuta po povratku sa odmora i drugi. Očiglednim povlačenjem Ehija Fernandesa za dres Andrada je zaustavio kontru rivala, doduše tek u povoju, i zaradio isključenje.

Sa igračem manje domaćini su bili osuđeni na poraz, ali se nisu predavali. Uz požrtvovanu igru u odbrani na svojoj strani imali su i očajan teren stadiona La Nueva Olja u Asunsionu, na kojem je pre nekoliko dana održan koncert poznate kolumbijske pevačice Karol Dži, što je doprinelo da podloga za večerašnju utakmicu bude više zemljana nego travnata.

I pored dva nedosuđena penala (prvog neopravradno nakon igranja rukom u 20. minutu, a drugog opravdano nakon što je sredinom drugog poluvremena sudija posle gledanja snimka promenio odluku uvidevši da je golman domaćih prvo izbio loptu), gosti su uspeli da iskoriste igrača više i izjednače u 70. minutu. Strelac je bio Figal udarcem glavom na centaršut najboljeg asistenta ekipe ove sezone, levog beka Lautara Blanka.

U 81. minutu na šut Landonija gol domaćih sačuvala je prečka, mada je dosuđen ofsajd Kavaniju, koji verovatno ne bi bio uvažen da se gledao snimak, a pritisak Bokinih igrača urodio je plodom u poslednjim trenucima utakmice.

Iako u 38. godini, Edinson Kavani pokazao je da i dalje ima baruta u njegovim nogama. Sjajnim udarcem iz slobodnjaka stigao je do 10. pogotka u sezoni i sprečio treću uzastopnu utakmicu Boka Juniorsa bez pobede, nakon što su Đenovljani poraženi u Brazilu od Fortaleze sa 2:4, a onda i eliminisani u polufinalu argentinskog Liga kupa od Estudijantesa posle penala.

Senku na sjajan gol bacio je crveni karton koji je Kavani dobio po završetku utakmice kada je ušao u verbalnu raspravu sa trenerom domaćeg tima, Hoseom Aruom, tako da neće moći da pomogne ekipi u derbiju sa Fortalezom.

KOPA SUDAMERIKANA - 4. KOLO

GRUPA D

Četvrtak

Nasional Potosi - Fortaleza 4:1 (2:1)

/Kaljeho 6, Prost 37, Gera 70, Alvarez 90+3 - Lusero 16/

Sportivo Trinidense - Boka Juniors 1:2 (1:0)

/Andrada 45 - Figal 70, Kavani 90+2/



tagovi

Kopa SudamerikanaBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara