Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Dva derbija u BiH: Mogu li Sarajevo i Zrinjski da sruše odlične Tuzlake?

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.08.21. | 12:56

Sloboda na Tušnju dočekuje vicešampiona koji je pojačan za trojicu igrača Bodula, Bagarića i Kobijara. Četa Husrefa Musemića na ispitu u Mostaru

U okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas se igraju dva derbija, i to ekipa koje su ubedljivo najviše pokazale do sada. Tuzla i Mostar biće epicentar premijerligaške poslastice, posle čega bismo mogli da dobijemo jasniju sliku o favoritima za vrh tabele.

SLOBODA - SARAJEVO (19.00)

Izabrane vesti

Kada je posle tri uvodna kola Sloboda ostvarila maksimalan učinak, delovalo je to kao veliko iznenađenje, pa se možda i očekivalo da ubrzo pokleknu. Međutim, usledio je remi sa Širokim Brijegom (0:0), a onda velika pobeda u Mostaru protiv Veleža (2:0), posle koje je bilo jasno da se Sloboda ne šali. Sa 13 bodova iz pet odigranih susreta, start je kao iz snova, a ne pamti se kada je u poslednje vreme neka ekipa priredila ovoliko iznenađenje.

U taboru Tuzlaka ne žele da stanu. Najavljuje Mladen Žižović još bolje igre, pogotovo ako u današnjem susretu sa bordo timom upišu povoljan rezultat.

"Moramo posebno obratiti pažnju na njihov napadački trio, tri nova igrača koji su uneli neku novu energiju u njihovu ekipu. To su: Bodul, Bagarić i Kobiljar. Ukoliko uspemo njih da zaustavimo odradili smo veći dio posla“, izjavio je Žižović.

Sarajevo na megdan Slobodi putuje posle dva vezana trijumfa. Prvo Rudar u gostima (2:0), a potom domaća pobeda nad Radnikom (2:1). U oba susreta centralne figure bili su novi igrači - Darko Bodul, Dražen Bagarić i Rijad Kobiljar. Trio kojeg se pribojava trener domaćih i koji je do sada pokazao da ima ogroman uticaj na igru tima s Koševa.

19.00: (3,20) Sloboda (3,10) Sarajevo (2,25)

Međutim, hendikep za goste sigurno će biti činjenica da i dalje u rosteru nema Vicka Ševelja, Krste Velkoskog, Darka Lazića i Mirka Oremuša. Takođe, na klupi zbog radne dozvole i dalje neće biti šefa stručnog štaba Gorana Sablića. Očigledno je da forma Sarajeva raste.

ZRINJSKI - TUZLA SITI (21.00)

Ako se u ovom trenutku mogu naći bolji protivnici za derbi kola, to su sigurno ove dve ekipe. I jedni i drugi igraju fantastično. Zrinjski je samo u prvom kolu upisao remi sa Širokim Brijegom (0:0), dok je posle toga ubacio u brzinu više i formu uzdigao na visoki nivo. Usledile su ubedljive pobede nad Sarajevom (2:0), Željezničarom (3:0), da bi šlag na tortu bila pobeda u Banjaluci nad Borcem od visokih 5:1. Time je Sergej Jakirović pokazao da ima tim za velika dela i da će ove sezone igrati veliku ulogu u premijerligaškom karavanu.

"Pravi onaj istinski derbi po ulasku u prvenstvo, po trenutnoj formi, svemu... Mi isto jedva čekamo sutrašnju utakmicu da vidimo gde smo i šta smo u odnosu na njih. Imaju puno dobrih stvari, da ne napominjem da je Musemić stvorio odličnu ekipu s dosta kvalitetnih individualaca koji mogu rešiti meč u svakom momentu. Očekujemo tešku i zahtevnu utakmicu, ali mislim da možemo da nastavimo ovaj kontinuitet dobrih igara i videćemo šta će nam to doneti", istakao je Sergej Jakirović uoči večerašnjeg susreta.

Kao i Zrinjski, tako i Tuzla Siti ima utakmicu manje u tekućem šampionatu, ali su u ovih pet mečeva pokazali svu svoju snagu. Maksimalan učinak uz fantastičnu igru potpisanu rukom Husrefa Musemića, najava su ekipe koja će se bez dileme boriti za titulu prvaka. Ne beže od toga ni u stručnom štabu Tuzlaka, koji uprkos sjajnoj igri Plemića, vide šanse za povoljan rezultat.

"Zrinjski se pokazao u odličnom svetlu, ali i mi smo. Imaju oni dosta vrlina, ali i mana koje ćemo mi pokušati da iskoristimo. Ukoliko to uspemo, ne sumnjam u pozitivan ishod koji bi nam mnogo značio za samopouzdanje", najavio je večerašnji derbi pomoćni trener Tuzlaka Dženis Ćosić.

21.00: (1,83) Zrinjski (3,40) Tuzla Siti (4,20)

Dodatan epitet derbija, daje i činjenica da je na svakom u poslednjih pet međusobnih duela postignuto više od tri gola. Nema sumnje da će Pod Bijelim brijegom biti još jedan zanimljiv duel.

Duel između Leotara i Posušja je odložen, s obzirom na to da je u redovima trebinjskog kluba zavladao stomačni virus, pa je čak 14 igrača hospitalizovano, pa će ovaj meč biti naknadno odigran u sredu.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 6. KOLO

Subota

19.00: (3,20) Sloboda (3,10) Sarajevo (2,25)

21.00: (1,83) Zrinjski (3,40) Tuzla Siti (4,20)

***kvote su podložne promenama

Nedelja

17.00: Rudar Prijedor Borac Banjaluka

19.00: Radnik Željezničar

21.00: Široki Brijeg Velež

Odloženo

Leotar - Posušje



tagovi

Sloboda TuzlaTuzla SitiFK SarajevoSarajevoPremijer liga BiHBosna i HercegovinaZrinjski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara