Geret Sautgejt i Hari Kejn (©reuters)
Geret Sautgejt i Hari Kejn (©reuters)

Engleska bez Medisona i Vokera na premijeri, Sterling i Megvajer izvesno od starta

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 18:25

Sautgejt otklonio neke dileme

Seča fudbalskih zvezda na Mundijalu u Kataru se nastavlja. Karimu Benzemi nije bilo suđeno zbog povrede butnog mišića, Romelu Lukaku sigurno neće igrati u prve dve, a možda ni poslednju utakmicu grupne faze, a svojih problema ima i Geret Sautgejt u Engleskoj.

Kao da nije bilo dovoljno sve ono što je selektor Gordi Albiona prošao u najavi Svetskog prvenstva, on je na konferenciji uoči premijere sa Iranom (TV Arenasport, 14.00) poručio da ne može da računa na Kajla Vokera i Džejmsa Medisona. Bek Mančester Sitija i dalje se nije u potpunosti oporavio od operacije prepone, dok plejmejker Lestera još nije odradio nijedan trening u Kataru zbog problema sa kolenom.

Izabrane vesti

“Vokeru i dalje nedostaje malo da bude u potpunosti spreman, ali dobro napreduje. Što se Medisona tiče on nije bio u mogućnosti da trenira sa nama, zbog čega neće biti u konkurenciji za meč sa Iranom“, poručio je Sautgejt.

14.00: (1,38) Engleska (4,60) Iran (12,0)

Selektor Engleske takođe je najavio da će od starta najverovatnije igrati Hari Megvajer i Rahim Sterling, bez obzira na njihove igre u klubovima. Štoper Mančester junajteda igra sve ređe otkako je Erik Ten Hag presekao i preselio ga na klupu bez obzira na etiketu igrača plaćenog 90.000.000 evra i kapitenske trake, dok ofanzivac Čelsija posle smene Tomasa Tuhela i dalje traži svoju poziciju na terenu. Ipak, kod Grejema Potera često je igrao na poziciji desnog ofanzivnog beka, što definitivno nije ono na šta je navikao tokom godina u Sitiju i Liverpulu...

“Mnogo stvari moramo da uzimamo u obzir kada sastavljamo startnih 11. U svlačionici postoji određeni balans. Imamo iskustva i to je jako važno jer ne zna svaki fudbaler da nosi teret državnog grba. Ponekad ni ne znaš kako će ljudi da reaguju dok ih ne staviš u određene situacije. Rahim i Hari znaju koliko je teško breme reprezentacije, a i navikli su na to da se na njih oslanjaju saigrači u klubovima“.

Englezi su u Grupi B zajedno sa Velsom, Iranom i SAD.


tagovi

Garet Sautgejtreprezentacija EngleskeKatar2022Džejms MedisonKajl VokerHari MegvajerRahim Sterling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara