Feđa Dudić: Utakmice plej-ofa argument za skraćenje lige - videli ste kakav fudbal može da se igra

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.04.24. | 15:37

Očekivanja stratega Kragujevčana pred sutrašnje polufinale Kupa Srbije sa Vojvodinom, ali i osvrt na start plej-ofa Mozzart Bet Superlige

Šumadija podrhtava! Radnički iz Kragujevca sutra igra jedan od najvažnijih mečeva od svog osnivanja i u obračunu sa Vojvodinom (16.00, Arena Premium 1) pokušaće da se domogne istorijskog finala Kupa Srbije.

Fantastični strateg Kragujevčana, Feđa Dudić, motivaciju i dobro raspoleženje nosi svuda sa sobom, a takav je bio i na konferenciji za štampu pred polufinalni okršaj sa sastavom Božidara Bandovića.

Izabrane vesti

Nekadašni strateg Sarajeva se osvrnuo i na sam start plej-ofa, gde se jasno moglo videti da sprski fudbal ima svoj kvalitet i da je neophodno napraviti korekcije po pitanju učesnika u Mozzart Bet Superligi.

"Na jednoj televiziji gde sam juče gostovao rekao sam: evo argumenata za skraćenje lige. To su ove prve tri utakmice plej-ofa, što su se igrale u subotu, pa i četvrta u Lučanima. Koliko je palo u golova u plej-ofu za titulu, a koliko u plej-ofu za opstanak. Vidite kakav fudbal može da se igra i o kakvom fudbalu se radi", poručio je Dudić predstavnicima medija na Čika Dači.

Potom o izuzetno važnom okršaju sa Novosađanima.

"Vrlo važna i bitna utakmica za klub i grad Kragujevac. Ali kao što sam rekao i pred Novi Pazar, znamo važnost i veličinu utakmice, ali zaista se pripremamo kao i za svaku drugu. Ne želimo da stavljamo nikakav teret na sebe, trenutno uživamo u svemu ovome što radimo. Igramo utakmicu po utakmicu, razmišljamo samo o prvom sledećem protivniku i tako se i ponašamo na terenu. Naravno, ponekad imamo neke trenutke i delove utakmice gde ne budemo dobri, ali otkad sam ja ovde sve vreme se vidi da stvarno uživamo u onome što radimo. Vojvodina je respektabilan protivnik, mislim da im je bila prelomna utakmica bila sa Voždovcem, kada su gubili 0:1, a protivnik imao stopostotnu za 0:2, posle čega su uspeli da preokrenu i pobede utakmicu u šestom minutu nadoknade. Krenuli su u niz dobrih rezultata, vratili sigurnost. Sećam se da sam posle naše utakmice govorio da Vojvodina ima fantastičan tim, jako dobru selekciju kvalitetnih igrča, i nije bilo realno da oni ne postižu dobre rezultate na početku sezone. Možda je poraz od TSC-a ostavio posledice na njih, ali stvarno je bila fantastična utakmica", dodao je Dudić.

Na osnovu artumenata trenera Radničkog može se zaključiti da je Vojvodina temeljno skautirana.

"Ofanzivni deo ekipe im je dosta bolji, pogotovo trojica u samom vrhu. Seri, dal će biti Radulović, Kembel, Ivanović, Vukanović... Zaista ima pregršt rešenja. Pripremićemo se dobro, ne možemo baš na sve, ali potrudićemo se. Fantastična trojka u vezi - Savićević, Petrović, Zukić, koji mogu dosta toga kreirati i vrlo korektna defanzivna linija. Dosta kvalitetna i vrlo dobro pripremljena ekipa. Zaista mislim da su šanse 50:50. Probaćemo na naš voljni momenat i želju, koju pružamo sve ovo vreme, da taj jedan posto prevagne na našu stranu, da probamo da obezbedimo istorijsko finale i pojavimo se u Loznici 23. maja. Sigurno neće biti lako, ali imamo prava da se nadamo, da živimo i nastavimo ovaj san".

Okršaj sa Čukaričkom prošlog vikenda jedan je od kvalitetnijih u Mozzart Bet Superligi ove sezone. Radnički se vratio iz deficita i slavio sa 4:3, ali je upravo zbog tog meča pod upitnika dvojac Bevis-Ortiz.

"Utakmica protiv Čukaričkog je ostavila posledice. Verovatno ćemo biti lišeni usluga Bevisa i Ortiza, videćemo još danas na treningu. Medicinski tim pokušava svim naporima da ih osposobi. Videćemo. Čak i ako budu mogli da igraju, ne znam koliko će biti spremni. Vraća se Vidosavljević, od kojeg očekujem dosta volje i želje, da pomogne momcima. Još imamo dilema što se tiče sastava, nešto moramo da odmorimo, nešto da izrotiramo, videćemo... Diktiraće i ova dva imena, ako budu igrali, ako ne - ko će umesto njih? Sve je otvoreno, imamo trening na kojem ćemo odlučiti".

Kragujevac živi za ovu utakmicu i Radnički. Svi su bukvano na nogama u finišu sezone.

"Vidim jednu euforiju u gradu, što me jako raduje. Zaista su svi spremni, očekujemo ispunjen stadion, možda ne do poslednjeg mesta, ali ubedljivo najviše publike u ovoj i prethodnim sezonama. Raduje me da će doći gostujući navijači, to je fudbalska utakmica koja se igra zbog navijača. Očekujem divan ambijent, iako je danas kiša, sutra će biti jako lepo vreme, dvadesetak stepeni, biće svi uslovi za igru i prestavu. Još jednom ponavljam, imamo podjednake šanse za prolaz, ali nadam da ćemo nekim voljnim momentom i željom prvi put doći do finala"

Radničkom je ove sezone zamerano da nije u stanju da preokreće mečeve, što su izabranici Feđe Dudića demantovali prošlog vikenda.

"Nama šta god pričaju negativno, to nas motiviše. Neka nam nađu još neki negativan segment u igri, pa da probamo da popravimo na ovoj utakmici. Sa psihološkog aspekta puno znači kada od 2:3 protiv takve ekipe preokrenete na 4:3. Osanemo bez Bevisa, ne igra Vidosavljević, Ortiz igra praktično povređen i izdrži do kraja utakmice. Da je izašao, možda ne bi bio upitan za ovu utakmicu. Momak je stisnuo zube, odigrao do kraja, a mi preokrenuli utakmicu. To nas je dodatno napunilo samopouzdanjem, bićemo još jači pred ovu utakmicu", zaključio je Dudić.

Iz Radničkog poručuju da je interesovanje ogromno, ali da ulaznica još uvek ima. Biće prodavane na punktu kod kafane Balkan večeras od 17.30 do 20.30, a potom i sutra od 10 do 13 časova. Od 14 časova pa do početka utakmice ljubitelji fudbala će moći da ih kupe na stadionu Čika Dača. Takođe, iz Radničkog apeluju da publika dođe nešto ranije na stadion, kako zbog koreografije na tribnama, tako i zbog izbegavanja gužvi na ulazu.


tagovi

Feđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara