Pedro postiže gol protiv Veleza prošle nedelje (©Reuters)
Pedro postiže gol protiv Veleza prošle nedelje (©Reuters)

Flamengo overava finale, trener Dorival čuva Gabigola, navijači Veleza besni na igrače

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.09.22. | 23:10

Kopa Libertadores: Tim iz Rija ima velikih 4:0 iz Buenos Ajresa, pa je revanš polufinala noćas (02.30) na Marakani formalnost za crveno-crne koji su vezali 16 utakmica bez poraza

Ništa od reprize prošlogodišnjeg finala Kopa Libertadores. Očekivao se novi obračun Palmeirasa i Flamenga, ali je Skolarijev Atletiko Paranaense utišao Sao Paulo prethodne noći, uspeo da od 0:2 stigne do 2:2 i izbori novo finale međunarodnog takmičenja. Prošle sezone je tim iz Kuritibe igrao za trofej Kopa Sudamarikane i osvojio pehar u drugorangiranom takmičenju trijumfom protiv Bragantina.

Sada klub koji ne spada u Top 10 najboljih u Brazilu ima šansu da podigne onaj najvredniji pehar na tlu Južne Amerike. Izvesno je da će rival timu koji sjajno predvodi nekadašnji selektor Brazila i Portugalije, Luiz Felipe Skolari, da bude Flamengo. Finale je na programu 29. oktobra u ekvadorskom Gvajakilu.

Izabrane vesti

Flamengo je ceo posao obavio u prvih 90 minuta u Buenos Ajresu, kada je demolirao Velez Sarsfild sa 4:0. Revanš na Marakani noćas (02.30) trebalo bi da bude rutina za domaćina. Sprema se fešta na kultnom stadionu u Riju i proslava ulaska u drugu vezano finale najjačeg takmičenja na Zelenom kontinentu.

02.30: (1,32) Flamengo (5,10) Velez Sarsfild (10,0)

Crveno-crni su bili najbolji u Libertadoresu 2019. godine, kada su savladali u Limi River Plejt sa 2:1. Prošle godine su poraženi od Palmeirasa u borbi za trofej u Montevideu.

Flamengo se trgao posle užasnog početka sezone sa Paulom Souzom na čelu. Otkad je tim preuzeo Dorival Žunior, zvezde velikana iz Rio de Žaneira su zaigrale mnogo bolje, pa su osim borbe za trofej u Libertadoresu u igri i za titulu u Brazilu, koja je trenutno najbliža Palmeirasu, dvostrukom uzastopnom prvaku Južne Amerike.

Domaćin ima impresivnu seriju od 16 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Velez je igrao prošle nedeje u domaćem šampionatu sa najjačim snagama, što govori da ne gaje velike nade da mogu do čuda u Riju. Flamengo će bi lišen uslga suspendovanih Davida Luiza i Lea Pereire, a zameniće ih Fabrisio Bruno i Pablo. Dorival bi mogao da odmori i Gabrijela Barbosu Gabigola i Tijaga Maju jer bi u slučaju žutog kartona noćas propustili finalni meč krajem narednog meseca u Gvajakilu. U tim se vraća Urugvajac Đorđijan de Araskaeta. On je propustio poslednji trening, ali brazilski Glovo javlja da bi trebalo da počne meč. Najistureniji u napadu će biti Pedro, ove sezone najbolji igrač velikana. Od ranije su povređeni Bruno Enrike i Rodrigo Kajo.

Velez je u velikoj krizi. Posle novog poraza u prvenstvu od Njuelsa, navijači su protestovali zbog pretposlednjeg mesta u šampionatu Argentine. Trener Aleksander Medina je na put poveo 25 igrača. Najviše se očekuje od Lukasa Prata i Hansona.

U Riju za tim iz Buenos Ajresa neće igrati Urugvajac, štoper Dijego Godin i Maksimo Perone. Ovi timovi su odigrali u grupnoj fazi i prošle sezone u Kopa Libertadores. Flamengo je osvojio četiri boda.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

KOPA LIBERTADORES - POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Palmeiras - Atletiko Paranaense 2:2 (1:0), prvi meč 0:1

/Skarpa 3, Gomez 55 - Pablo 64, Terans 85/

Četvrtak

02.30: (1,32) Flamengo (5,10) Velez Sarsfild (10,0), prvi meč 4:0

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresFlamengoVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara