Flik preskočio Gecea i Humelsa, ali će ih možda povesti u Katar

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 15:16

Bela Kočap prvi put na spisku reprezentacije Nemačke

Proverene snage. Nema kod Nemaca eksperimentisanja, posebno ne u osvit Mundijala, zbog čega je Hansi Flik pozvao uglavnom fudbalere na koje se i dosad oslanjao da privedu kraju takmičenje u Ligi nacija.

Za mečeve sa Mađarskom u Lajpcigu (23. 9) i Engleskom na Vembliju (26.9) selektor računa na sedmoricu igrača dugogodišnjeg prvaka Bajerna, četvoricu iz dortmunske Borusije, ali i jednog novajliju. Reč je o Armelu Beli Kočapu, mladom štoperu Sautemptona, koji se sjajno snašao na početku karijere u Premijer ligi, po dolasku iz Bohuma. U odnosu na junski izbor vratili su se Mark Andre ter Štegen, Matijas Ginter i Robin Gosens, a ovoga puta izostaju povređeni Lukas Klosterman i Bendžamin Henriks, te Džonatan Ta, Anton Stak i Karim Adejemi.

Izabrane vesti

Prethodnih dana se spekulisalo da bi dres Elfa senzacionalno mogli opet da zaduže Mario Gece (vratio se u Bundesligu i igra dobro za Ajntraht), te štoper Borusije iz Dortmunda, Mats Humels, mada ih Flik sad nije pozvao, što ne mora da znači da će tako biti i za Katar.

Vrata su svima otvorena i još imaju šanse da uskoče u mundijalski voz“, napomenu je Flik.

Na spisku Nemaca se nalaze – Golmani: Manuel Nojer (Bajern), Mark Andre ter Štegen (Barselona), Kevin Trap (Ajntraht);

Defanzivci: Tilo Kerer (Vest Hem), David Raum (Lajpcig), Antonio Ridiger (Real Madrid), Niko Šloterbek (Borusija Dortmund), Niklas Zile (Borusija Dortmund), Armel Bela Kočap (Sautempton), Matijas Ginter (Frajburg), Robin Gosens (Inter);

Vezisti: Julijan Brand (Borusija Dortmund), Serž Gnabri (Bajern), Leon Gorecka (Bajern), Ilkaj Gundogan (Mančester Siti), Kai Haverc (Čelsi), Jonas Hofman (Borusija Menhengladbah), Jozua Kimih (Bajern),

Napadači: Džamal Musiala (Bajern), Tomas Miler (Bajern), Lukas Nmeča (Volfzburg), Marco Rojs (Borusija Dortmund), Liroj Sane (Bajern) i Timo Verner (Lajpcig).


tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeLiga nacijaHansi Flik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara