Maradona 1986. i Mesi 2022. (Reuters)
Maradona 1986. i Mesi 2022. (Reuters)

Fotografija za istoriju - sad je stvarno isti kao on

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.12.22. | 21:29

Legendarna fotografija Dijega Armanada Maradone sa peharom nakon finala Mundijala u Mesiku dobila rimejk sa Mesijem u glavnoj ulozi

Jedan pehar, onaj najvredniji, nedostajao mu je da ga na fudbalskom Olimpu svaki Argentinac vidi identično kao Dijega Maradonu - kao vrhovno božanstvo. Ispunio je Lionel Mesi i taj uslov i sada je stvarno isti kao on.

Kao što je 1986. godine čuvena Božija ruka na ramenima saigrača podigla Zlatni globus nakon finala sa Zapadnom Nemačkom, a foto-reporteri od toga napravili jednu od najlegendarnijih fotografija fudbalske istorije, tako se istorija ponovila, ili jednostavno dobila rimejk. Ovoga puta Lionel Mesi u glavnoj ulozi, na ramenima nekadašnjeg saigrača i kuma Serhija Aguera sa peharom u rukoma.

Izabrane vesti

Maradona je na tom prvenstvu postigao i namestio po pet pogodaka, od toga je četiri isporučio u četvrt i polufinalu - dva Englezima u onom čuvenom meču, pa još toliko Belgijancima u borbi za finale u kojem su strelci bili Hose Luis Braun i dva Horhea - Valdano i Buručaga.

Mesi je večeras sa dva gola u finalnom meču Mundijala upotpunio impresivnu fudbalsku karijeru i postarao se da argentinski narod dobije ono što je čekao 36 godina. Gaučosi su prvaci sveta, ali svi gledaju u Mesija, kao pre tri i po decenije u Dijega.




tagovi

Dijego Armando MaradonaLionel Mesifudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara