GOTOVO! Jović u Realu za 60.000.000 evra, ugovor na šest godina

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.19. | 23:36

Poznati detalji megatransfera supertalentovanog srpskog napadača

Gotovo je! Na eksluzivu iz Katalonije nadovezao se madridski AS / Luka Jović je novi igrač Real Madrida! Kako piše ovaj ugledni list obeštećenje za srpskog igrača će iznositi 60.000.000 evra, od čega će 48.000.000 ići na adresu Ajntrahta, dok će preostalih 12.000.000 ili 20 posto pripasti Benfiki.

Ukoliko se ova eskluziva ispostavi tačnom, Jović će potpisati ugovor na čak šest sezona, čime je produžio niz Kraljevskog kluba koji su mlade igrače sa velikim potencijalom u proteklom periodu obavezivali na isti broj sezona, kao što su Asensio, Sebaljos i Braim Dijas.

Izabrane vesti

Kako navodi isti izvor ključni trenutak za sprovođenje čitave operacije dogodio se 17. aprila, kada je Ajntraht i zvanično iskoristio opciju da za 8.000.000 evra otkupi Srbina iz Benfike. Od tog trenutka nemački klub je bio slobodan da otpočne i formalne pregovore sa Madriđanima.

Presudila je i želja Zinedina Zidana da ima još jednog igrača u napadu, a Jović se u potpunosti uklopio u željeni profil. Mladi napadač može da bude alternativa Karimu Benzemi, ali isto tako može da igra i u nekoj vrsti tandema sa iskusnim Francuzom.

Zvezdi 1.500.000 evra od Lukinog transfera

Kako piše AS, Jović je nedeljama unazad znao da je njegova destinacija Real Madrid. Toliko da je preko nekih zajedničkih prijatelja bio u kontaktu sa pojedinim igračima Reala, koji su mogli da mu otkriju određene detalje njegovom novom klubu. Takođe, bio je zainteresovan i za život u Madridu i mesta koja će mu život u španskoj prestonici učiniti još lagodnijim.

Ajntraht već nedeljama unazad traži zamenu za Jovića, a kako piše Marka, klub iz Frankfurta želi Marijana Dijaza, koji je ove sezone imao ogromnih problema sa povredama. Veruje se da bi Real Madrid bio voljan da ga pusti u Frankfurt za obeštećenje od 20.000.000 evra.

Jović je ove sezone postigao 26 golova na 44 utakmice u svim takmičenjima za Ajntraht i zabeležio sedam asistencija. Sinoćni fenomenalni pogodak protiv Čelsija došao je kao neka vrsta potvrde Kraljevskom klubu da nisu napravili lošu procenu kada su odlučili da u svoje redove dovedu srpskog golgetera, od kojeg se tek u narednim godinama očekuje da rešeta mreže na evropskim fudbalskim terenima.

Foto: Reuters


tagovi

Luka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara