Gotovo: Milan još jednom pazario u Čelsiju, Pulišiću 4.000.000 po sezoni

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 19:38

Plavci povratili samo trećinu uloženog novca u 24-godišnjeg ofanzivca

Posle nekoliko nedelja intenzivnih pregovora i čak najavljene mogućnosti da mu Lion u poslednji čas preotme toliko željeno pojačanje, Milan je ovog popodneva definitivno postigao dogovor sa Čelsijem oko kupovine Kristijana Pulišića (24)!

Prvi se ovim povodom oglasio Đanluka di Marcio, najbolji poznavalac prilika na italijanskom tržištu, objasnivši kako je ugovoren fiksni deo obeštećenja od 20.000.000 evra, te da su preostali samo još detalji da bi posao i zvanično bio sklopljen, a da se ti detalji tiču visine bonusa. Potom je Nikolo Skira objavio kako je i taj segment pregovora finiširan i da će Rosoneri na račun Plavaca uplatiti dodatnih 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Pošto više nema nikakve dileme oko toga gde će američki reprezentativac, u Milanelu sada mogu da zakažu lekarske preglede i predstavljanje novog pojačanja.

Podsećanja radi, Milan dogovor sa igračem oko ličnih uslova ima već neko vreme. Ugovorena je četvorogodišnja saradnja za platu od 4.000.000 evra neto po sezoni. Istu sumu italijanski velikan nudi i Alvaru Morati. Taj posao takođe bi trebalo da bude realizovan u narednim danima...

Ovo je drugi posao koji su Milan i Čelsi kompletirali ovog leta. Pre Pulišića sa Stamford bridža na San Siro stigao je Ruben Loftus Čik za 16.000.000 evra.

Imajući u vidu da Kristijan Pulišić ima hrvatski pasoš, Milan neće potrošiti mesto za igrača izvan EU. To još jedan od benefita ovog posla. Ovo u prevodu znači da do kraja leta Rosoneri imaju pravo na dovođenje još jednog igrača van EU, pošto je Loftus Čik zauzeo jedno mesto.

Pulišić, kao što je poznato, nije opravdao uloženih 64.000.000 evra pre četiri godine, koliko ga je Čelsi platio Borusiji iz Dortmunda. Amerikanac hrvatskog porekla tako je sada maltene na novom početku.

Dosta se poslednjih dana u Italiji govorilo o tome gde bi Stefano Pioli mogao da ga smesti u timu. Bilo je teorija da bi čak mogao da ga proba i kao drugog špica, takozvanu 'lažnu devetku'... Pulišić je u Čelsiju najčešće igrao kao levo krilo, dok je Dortmundu najbolje partije pružao uz desnu aut liniju. Možda bi i to Pioliju mogao da bude neki znak...


tagovi

Kristijan PulišićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara