Ivan Fresneda (Reuters)
Ivan Fresneda (Reuters)

Milan zvao Ramadanija za „najvrelijeg“ desnog beka Evrope, nada mu se i Barselona

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.07.23. | 17:48

Otkupna klauzula prepolovljena

Prošle zime su Arsenal i Borusija Dortmund vodili bitku za potpis Ivana Fresnede a ovoga leta će koplja za njegov autogram da lome Milan i Barselona.

Supertalentovani Španac iz Valjadolida se smatra možda i najtalentovanijim desnim bekom u Evropi u uzrastu do 18 godina. Milan je danas kontaktirao njegovog agenta Falija Ramadanija sa željom da završi transfer mladog defanzivca.

Izabrane vesti

Fresneda je dečko rođen u Madridu koji je kao dete trenirao u Realu četiri godine ali tamo nisu prepoznali njegov talenat. Napustio je Kraljevski klub sa 14 godina, bio dve godine u Leganesu, a onda došao u Valjadolid i pronašao sreću. Priključen je prvom timu pre samo godinu i po dana, a mesec dana kasnije debitovao u Kupu kralja protiv Reala. Odirgao je u toj sezoni i jedan meč u Segundi, a onda eksplodirao u minuloj sezoni.

Kada je u septembru debitovao u Primeri, odmah se izborio za mesto startera. Samo nekoliko meseci je bilo dovoljno da španski tnejdžer zaludi najveće evropske klubove. Arsenal i Borusija Dortmund su zimus slali konkretne ponude ali Valjadolid nije hteo da ga izgubi u jeku borbe za opstanak. I pogrešio je.

Valjadolid je ispao, a Fresnedina otkupna klauzula se automastki prepolovila sa 40.000.000 na 20.000.000 evra zbog selidbe u niži rang. Za desnog beka takvog potencijala koji ima samo 18 godina, to je danas bagatelna cena. Jasno je da ga klub sa Zorilje neće zadržati da igra drugu ligu i samo je pitanje u koji veliki klub će da ode.

Zastupa ga poznati agent Fali Ramadani što je donekle adut za Milan. Rosoneri su prethodnih dana sa Ramadanijem dogovorili još jednog njegovog klijenta, Luke Romera. Talentovani Argentinac iz Lacija dolazi u Milan kao slobodan igrač, a novi direktor Žofri Monkada je nastavio pregovore sa Ramadanijem oko Fresnede.

Španac se apsolutno uklapa u novu transfer politiku Rosonera koja podrzumeva ulaganja u mlAde igrače čije cene će tek da rastu. Milan na desnom boku ima kapitena Davidea Kalabriju ali on ne može sam da iznese sezonu. Pogotovo što je podložan povredama. Prošle sezone su mu alternative bili Seržinjo Dest i Alesandro Florenci, a u formacijama sa trojicom štopera je desnog spoljnjeg igrao čak i Žunior Mesijas. Destova neuspešna pozajmica je okončana i vraćen je Barseloni, Florenci je veći deo sezone proveo van stroja zbog povreda i na njega se ne može ozbiljno osloniti, a Mesijasu to nije prirodna pozicija i planira se njegova prodaja. Desnog beka je ranije igrao i Pjer Kalulu ali za očekivati je da ga Pioli više koristi kao štopera ili čak da bude prodat u slučaju dobre ponude. Fresnedin dolazak ima logike.

Ali pored Milana, Fresnedu želi i Barselona koja godinama muku muči sa pozicijom desnog beka. Praktično od odlaska Danija Alvesa. U prošloj sezoni su se desno menjali štoperi Arauho i Kunde, povremeno i dugogodišnji univerzalac Serđi Roberto, a sada se vratio Dest kojeg klub želi da se reši. Fresneda navopdno preferira Barselonu u odnosu na Milan i ostanak u domovini ali pitanje da li Katalonci mogu da plate i ovu novu, duplo manju klauzulu. Njihova ideja je da ponude oko 10.000.000 evra i bonuse. Valjadolid će naravno gledati da uzme što više novca i što pre.

Tu bi Milan mogao da bude u prednosti ako izdvoji veći novac i iskoristi bolje veze sa Ramadanijem koji je pored poemnutog Luke Romera već završio velike transfere Kalidua Kulibalija i Eduara Mendija u Saudijsku Arabiju i sada može maksimalno da se posveti novom dragulju iz Španije.


tagovi

Ivan FresnedaLetnji prelazni rok 2023Fali Ramadani

Obaveštavaj me

Milan
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara