Pep Gvardiola i Erling Haland (©Reuters)
Pep Gvardiola i Erling Haland (©Reuters)

Gvardiola nije zabrinut što će na Njukasl bez Halanda

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 13:33

Hulijan Alvarez je u sjajnoj formi, pa fudbaleri Mančester Sitija u dobrom raspoloženju dočekuju gostovanje Njukaslu (subota, 18.30) u 21. kolu Premijer lige

Zanimljiv meč nas očekuje ove subote od 18.30 časova. Njukasl će na Sent Džejms parku da ugosti aktuelnog šampiona Engleske Manečster Siti, u derbiju 21. kola Premijer lige.

Vodeći Liverpul je na pet bodova prednosti i u Mančester Sitiju nemaju šta da kalkulišu uoči gostovanja u Njukaslu. Iako imaju meč manje, Građani moraju da idu na pobedu kako bi ostali u trci sa odličnom ekipom Jirgena Klopa.

Izabrane vesti

S obzirom na to u kakvoj su formi jedni i drugi, tri boda u korist gostiju deluju očekivano. Siti je u naletu, ima pet uzastopnih pobeda, a osam utakmica bez poraza, dok je Njukasl slavio samo jednom u prethodnih pet mečeva, uz čak četiri poraza.

Tim Edija Haua već neko vreme je prilično oslabljen povredama, što se odrazilo na rezultate. Za razliku od kolege, Pep Gvardiola ima dosta manje kadrovskih problema nakon što su se oporavili Kevin de Brujne, Žeremi Doku i Bernardo Silva koji je bio prehlađen. Erling Haland se još nije vratio u stroj, ali na Etihadu ne žele da žure s povratkom norveškog golgetera i tako rizikuju pogoršanje situacije jer je u sjajnoj formi Hulijan Alvarez.


18.30: (5,60) Njukasl (3,60) Mančester Siti (1,62)


Mladi Argentinac je dao pet golova u prethodna četiri nastupa i upravo je efikasnost i ove sezone najjače oružje Građana. Mančester Siti je sa 45 golova u 19 utakmica najefikasnija ekipa Premijer lige, pa se stoga pored pobede očekuje i goleada protiv okrnjenog rivala na Sent Džejms parku.

Podsetimo, Haland je na bolovanju još od 6. decembra i meča sa Aston Vilom.

To je kost. Potrebno je vreme. On se oseća dobro, ali doktori su odlučili da mu produže bolovanje za još nedelju dana. Možda će da bude spreman za mini-pripreme u Abu Dabiju. Nadamo se da će krajem meseca da bude spreman. Bez njega smo malo duže nego što smo očekivali na početku“, kazao je Gvardiola pred susret sa Njukaslom.

Siti do kraja meseca ima još utakmice sa Totenhemom u FA kupu (26. januara) i Brajtonom u Premijer ligi (31. januara). Pre toga, posle ove utakmice, Građani će da otputuju u Ujedinjene Arapske Emirate.

U prethodne tri prvenstvene utakmice Njukasl je primio osam golova. Pobeda nad velikim rivalom Sanderlendom u FA kupu (3:0) sigurno znači za samopouzdanje crno-belima, ali bez velikog broja standardnih prvotimaca teško će biti domaćinima da odbrane svoj stadion pod naletom šampiona.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Petak

Barnli - Luton 1:1 (1:0)

/Amduni 36 - Moris 90+2/

Subota

13.30: (1,65) Čelsi (3,80) Fulam (5,40)

18.30: (5,60) Njukasl (3,60) Mančester Siti (1,62)

Nedelja

15.00: (2,85) Everton (3,40) Aston Vila (2,45)

17.30: (2,30) Mančester Junajted (3,70) Totenhem (3,15)

Subota, 20. januar

13.30: Arsenal – Kristal Palas

18.30: Brentford – Notingem forest

Nedelja, 21. januar

15.00: Šefild Junajted – Vest Hem

17.30: Bornmut – Liverpul

Ponedeljak, 22. januar

20.45: Brajton – Vulverhempton

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester SitiPep GvardiolaErling HalandNjukaslPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara