Hajduk na Maksimiru bez kapitena i klasičnog napadača

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.12.18. | 11:13

Dinamo je favorit, ali derbi je uvek derbi

Maksimir je poprište večitog derbija u poslednjem kolu polusezone. Dinamo će protiv Hajduka pokušati da pobedom zaokruži fantastičnu godinu, dok se Bili nadaju podvigu i izlasku iz teške situacije.

Biće to drugi ovosezonski derbi između dva najveća hrvatska kluba. Aktuelni prvak Dinamo, posle potvrde već ranije osiguranog prvog mesta u grupnoj fazi Lige Evrope i remija s Anderlehtom u poslednjem kolu ima posla sa Hajdukom, koji odnedavno predvodi Siniša Oreščanin. Prema najavama iz komšiluka očekuje se desetak hiljada navijača.

Izabrane vesti

Modri su vodeća ekipa prvenstva sa 42 boda – devet više od drugoplasirane Rijeke i čak 19 od Splićana. Ipak, trener Nenad Bjelica oprezan je bio u najavi utakmice, a koliko je ozbiljno shvatio današnji suret, bez obzira na bodovnu razliku, pokazaće i igračima s kojima će istrčati od prvog minuta. Zagrepčani će izaći u formaciji 4-1-4-1, a očekuje se da za razliku od ovonedeljne utakmice s Anderlehtom, budu dve promene. Umesto Marina Leovca, koga neće biti ni na klupi, na levoj strani će zaigrati Mario Musa, dok će po desnoj strani ordinirati njegov imenjak Šitum, umesto Petra Stojanovića. Ostatak prve postave čine provereni igrači "evropskog" Dinama.

Što se tiče postave Bilih, novi trener Oreščanin još traži idealnu postavu. Za ovu utakmicu će se odlučiti na formaciju 4-1-4-1. Iako je trio koji čine Stipe Vučur, Andre Fomičov i Stelijano Filip pre par dana uhvaćen kako banči s alkoholom u ruci, novi trener ih je ostavio u konkurenciji za meč. Točnije, Fomitčova i Vučura, dok je Rumun otpisan. S obzirom da su tri žuta kartona skupili kapiten Josip Juranović i prvi napadač Mirko Ivanovski, Oreščanin će zaigrati sa Žairom u vrhu napada, iako je on nominalno krilni igrač. Veznu liniju i krilne pozicije držaće Žradi, Đurko, Palaversa i Caktaš, dok će im leđa čuvati Darko Nejašmić. Odbranu će činiti pomenuti Vučur, uz Mikulića, dok će na bokovima biti Tudor i Bradarić. Treba pomenuti da će oporavljeni Hamza Bari priliku čekati s klupe.

Meč počinje u 15 sati, a svi se nadaju daleko zanimljivijoj utakmici od one na Poljudu 29. septembra, koja je završena bez ijednog gola na utakmici. Štaviše, nije bilo nijedne konkretne prilike na meču...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 15:00 4610 HRV 1 Dinamo Z. - Hajduk ug 0-2 1,69
Ukupna kvota1,69

HRVATSKA 1 - 18. KOLO

Petak
Lokomotiva - Gorica 2:2 (1:1)

Subota
Slaven - Rijeka *odloženo

Nedelja
13.00: (1,60) Osijek (3,70) Inter Zaprešić (5,40)
15.00: (1,48) Dinamo Zagreb (3,80) Hajduk Split (7,00)
17.30: (1,38) Istra (4,40) Rudeš (7,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Hrvatska 1Dinamo ZagrebHajduk Splitsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara