(©Reuters)
(©Reuters)

Hrvati naplaćuju uspeh na SP: Livakovića žele na Old Trafordu, Juranović želja Barselone

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 10:23

Gvardiol, naravno, bez premca

Svako veliko takmičenje donosi nove junake, momke koji su bili u senci, u drugom planu do tada. A, onda kada zablistaju na prvenstvu sveta ili Evrope ili Južne Amerike, naprave transfer karijere.

Reprezentacija Hrvatske posle plasmana u polufinale Svetskog šampionata u Kataru ima trojicu igrača koji će moći bogato da naplate dobre igre i osvajanje trećeg mesta.

Izabrane vesti

U prvom planu je Joško Gvardiol, kojeg je veliki broj svetskih medija stavio u idealni tim Mundijala, tako da neki veliki transfer u Čelsi, Mančester siti, o čemu se danima piše, neće biti iznenađenje.

Jedan od junaka Vatrenih u Kataru bio je golman Dominik Livaković, čuvar mreže Dinama iz Zagreba. Dokazao se na najvećoj sceni, imao veliki broj odbrana, a odbranjenim penalima je pogurao Hrvatsku do prolaza dalje protiv Japana i Brazila.

Kako pišu Sportske Novosti, za Livakovića je ponovo zainteresovan Mančester junajted, koji se i letos „motao“ oko mladog golmana. Prema glasinama u Hrvatskoj, Junajted je spreman da plati 15.000.000 evra za „jedinicu“ Vatrenih, samo je pitanje da li posle ove eksplozije na Mundijalu ta suma zadovoljava Dinamo.

Pogotovo što je oko na Livakovića bacio i Bajern, kojem je hitno potreban golman, da odmah stane na crtu, nakon povrede Manuela Nojera, koji je slomio nogu na skijanju i za njega je sezona završena. Nemački golman nije više ni u cvetu fudbalske mladosti, Bavarcima je potreban kvalitetan naslednik, još jedan koji bi bio konkurencija Aleksanderu Nibelu, koji je na pozajmici u Monaku.

Jedan od hrvatskih junaka iz senke na Mundijalu bio je desni bek Josip Juranović. Nekadašnji fudbaler Hajduka ima 27 godina, sada je član Seltika, a pre toga je branio boje Legije iz Varšave. U Kataru je pokazao izuzetnu stabilnost u odbrani, savršeno je zatvorio svoj bok protiv Brazila, dok se često javljao i u napadu.

Baš sve ono što od jednog beka traži, recimo, Barselona. A, engleski Skaj Sport tvrdi da je katalonski gigant bacio oko na Juranovića. I da će probati da ga dovede već u januaru.

Čudesan je put prešao Juranović, Legija ga je kupila od Hajduka za samo 400.000 evra u leto 2020. godine, dok ga je posle godinu dana prodala Seltiku za 3.000.000 evra. I sad mu je cena makar duplo skočila. I za njega i za Kelte ovo je idealni trenutak da se „naplate“ posle Josipovih sjajnih partija u Kataru.


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeKatar2022Dominik LivakovićJosip Juranović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara