Zlatko Dalić (©Reuters)
Zlatko Dalić (©Reuters)

Hrvati neće menjati selektora

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 05:10

Zlatko Dalić vodi ekipu i na Evropskom prvenstvu

Poraz od Argentine u polufinalu Svetskog prvenstva (0:3) sigurno boli, ali ne toliko da bi se donosile ishitrene odluke. Uprkos slaboj partiji u utorak uveče, Hrvatska nije rekla svoju poslednju reč na Mundijalu u Kataru.

U subotu od 16 časova izabranici Zlatka Dalića igraće protiv Maroka ili Francuske meč za treće mesto i pokušati da pobedom izjednače rezultat iz 1998, kada su na turniru u Francuskoj njihove starije kolege pobedom nad Holandijom (2:1) zaslužile bronzane medalje. Taj uspeh potom je, pre četiri godine u Rusiji, nadmašen plasmanom u finale. Francuska je tada bila uspešnija 4:2, ali je drugo mesto s punim pravom slavljeno kao da je prvo.

Izabrane vesti

I ovaj put će, bez obzira na ishod subotnjeg duela, hrvatski fudbaleri sigurno biti dočekani pred hiljadama ljudi.

Dva uzastopna plasmana u polufinale Svetskog prvenstva podvig su koji nije ostvarilo mnogo selekcija. Hrvatska pod komandom Zlatka Dalića jeste, pa će 56-godišnji strateg i posle punih pet godina nastaviti da vodi reprezentaciju.

Sledeći izazov je Euro 2024. u Nemačkoj.

"Možda je ovo kraj jedne velike generacije na svetskim prvenstvima, neki od igrača ušli su u određene godine i moramo videti šta će biti do 2026. godine. Imamo odličnu ekipu i neki od starijih igrača će se oprostiti tek nakon Evropskog prvenstva. Ja ću nastaviti da ih vodim. Moj ugovor ističe 2024. godine. Imamo još i Ligu nacija i kvalifikacije. Cilj mi je voditi Hrvatsku na Evropskom prvenstvu 2024", jasan je bio Dalić posle meča sa Gaučosima.


tagovi

Katar2022Zlatko Dalić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara