Zlatko Dalić (©Reuters)
Zlatko Dalić (©Reuters)

Zlatko Dalić: Ako su uveli nova pravila, mogli su nam reći; Modrić: Najgori sudija ikada

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 01:21

Selektor Hrvatske, kao i njegovi igrači, ne može da se pomiri s porazom

Nije uspela Hrvatska drugi put uzastopno da se plasira u finale Svetskog prvenstva. Argentina se pokazala kao prevelik zalogaj za viceprvaka sveta od pre četiri godine u Rusiji. Ubedljivih 3:0 za Gaučose poslali su Luku Modrića i saigrače u borbu za treće mesto, gde će pokušati da ponove rezultat iz 1998, kada su u Francuskoj savladali Holandiju i osvojili utešnu bronzu.

Po viđenom u utorak uveče u Dohi, Argentina je zasluženo prošla. S dva gola u prvom poluvremenu nagovešteno je ko će u finale, međutim, Hrvati se ne mire sa odlukom italijanskog sudije Orsata da u 34. minutu svira penal za njihove rivale posle duela Dominika Livakovića i Hulijana Alvareza.

Izabrane vesti

Redom su igrači poražene selekcije posle meča pričali da je odluka sudije bila pogrešna, na njihovu stranu stali su Britanci Geri Nevil, Ijan Rajt i Roj Kin, a da je Hrvatska oštećena smatra i selektor Zlatko Dalić.

"To, po meni, nije penal, to se ne sudi. Šta je Livaković trebalo da uradi u tom trenutku, gde se mogao skloniti? Ako su to neka nova pravila, mogli su nam za njih reći", izjavio je strateg hrvatske selekcije posle meča.

Ljut je bio i kapiten Luka Modrić.

"Po meni prvi gol nije bio jedanaesterac. Trebalo je pre toga da bude korner za nas, a dosuđen je, po meni, nepostojeći penal. I to je prelomilo utakmicu. Do tada smo igrali ok, imali kontrolu. Falilo je da u napadu budemo malo opasniji. Nismo imali probleme, ali takav se penal ne sme suditi u ovakvoj utakmici. A, ipak je dosuđen i razočaran sam zbog toga. Za drugi gol su imali sreće, posle je bilo teško igrati", istakao je Modrić.

Argentinski Tiš navodi da je as Real Madrida u jednoj od kasnijih izjava bio još oštriji prema argentinskom arbitru.

"Ne volim da pričam o sudijama, ali ovaj je jedan od najgorih ikada. Nemam dobro sećanje na njega, on je katastrofa. Za mene to nije bio penal... I pored toga, ne želim da umanjujem pobedu Argentine. Nas je penal ubio, ali moramo da se oporavimo do meča za treće mesto i pobedimo u njemu", rekao je Modrić, poželevši sreću Lionelu Mesiju u finalnoj utakmici.


tagovi

Zlatko DalićLuka ModrićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara