Hrvatice u Dohi (©Mozzart Sport)
Hrvatice u Dohi (©Mozzart Sport)

Hrvati sve brojniji u Kataru, Kramarićev otac nam priznao: Hteo je kod Robija u Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 12:24

Džo Šimunić prognozira: Hrvatska izbacuje Brazil na penale

Bili su već ovde, išli su i dalje, pa kod Hrvata nema preterane euforije pred današnje četvrtfinale sa Brazilom. Razmišlja se racionalno: da se odbranimo do produžetaka, onda i do penala, a tu će već Dominik Livaković da odradi svoje.

To je bar ono što se priča u javnosti, ali u sebi – svakako da potajno sanjaju senzacionalnu eliminaciju najfudbalskije zemlje planete, pa da se još jednom potuku za Zlatni globus. I zato ih jutros na ulicama Dohe ima više nego proteklih dana.

Izabrane vesti

Naravno, biće u manjini, ali ima ih. Dosta je čarter letova doletelo u Katar, puni su kockastih dresova. Među svim tim licama prepoznajemo i neka dobro nam poznata od ranije. U društvu su recimo Niko Kranjčar i Džo Šimunić. Ovaj drugi kao iz topa ispaljuje: “Dobijamo na penale”.

Nama u Srbiji još zanimljiviji je Josip Kramarić Jože. Otac Andreja Kramarića, koga je Robert Prosinečki još 2011. godine, nakon što ga je Vahid Halilhodžić sklonio na klupu, hteo da dovede u Crvenu zvezdu. Navijačima baš nije bilo po volji, pa ta priča nije daleko odmakla, mada nam Jože kaže da uopšte nije bila toliko nerealna.

Situacija u Dinamu nam je bila takva da bismo i na mesec otišli. A i Robi je u Andreju video i sebe, jer je i on trpeo nepravdu u Dinamu”, priseća se Josip.

Kako bilo, Andrej je preko Lokomotive stigao do Rijeke, kasnije i Lestera i Hofenhajma, a sada sa Hrvatskom juri plasman u polufinale Mundijala. Mnogi smatraju i da bi sigurno bili tamo kada bi imali napadače kakvi su Dušan Vlahović ili Aleksandar Mitrović, bez obzira na to što Srbija nije prošla grupu?

Vlahović jeste tip igrača koji fali Hrvatskoj. Ne baš i Mitrović, spor je i davi ekipu”, smatra Kramarić.

Nije to ni bitno, pričamo hipotetički. Ali Hrvatska u četvrtfinalu – to je stvarnost. Ostaje samo da vidimo koliko je realno da preko Brazila stignu i do polufinala.



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija hrvatskeAndrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara