Humanitarni tiket u podne: Nikola Lukić tipuje za lečenje Ane Miletić

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.08.22. | 10:59

Trofejni vaterpolista, bez razmišljanja baca sve karte na patriotski prelaz sa Marakane…

Šta reći o sportisti koji je zaslužio kapicu Delfina i igra u timu Radničkog iz Kragujevca, sem da je jedan od najboljih vaterpolista Srbije. Drago nam je da je Nikola Lukić danas s nama, uz šta dodajemo da tipuje u danu u kom će se konačno znati, ide li Zvezda u Ligu šampiona…

Pa da počnemo s tipovanjem za lečenje Ane Miletić (1982), kojoj je pomoć potrebna kako bi savladala karcinom, nakon upornih glavobolja i ostalih pratećih simptoma. S obzirom da se radi o vrlo agresivnom tumoru, neophodno je da nakon sprovedenih terapija u Srbiji Ana što pre nastavi lečenje na jednoj klinici u Japanu, gde se primenjuje inovativna terapija.

Izabrane vesti

Prvi na meniju je par APOEL NIK. – JURGORDEN, sa koga naš gost očekuje 2+ tip. Kiprani su poklekli već u devetom minutu prve utakmice, međutim sve dileme Jurgorden je rešio tek u nastavku sa dva pogotka u nešto više od deset minuta. U završnici utakmice Šuler je zaradio drugi žuti karton što APOEL nije iskoristio da smanji zaostatak pred revanš na svom terenu, a osim veznog igrača šveđana u konkurenciji za drugu utakmicu neće biti ni Krespo, štoper gostiju koji je dobio direktan crveni karton.

Sa utakmice BENFIKA – DIN. KIJEV imamo prelaz 1-1. Benfika je jednom nogom u grupnoj fazi Lige šampiona. Pošteno govoreći, ona i nije nije tim za kvalifikacije. Daleko je iznad ove konkurencije... Lisabonski Orlovi su u prvom meču plej-ofa kao gosti sa 2:0 savladali kijevski Dinamo koji je bio domaćin u poljskom Lođu.

Za kvotu 2,75, Nikola Lukić na stranu odvaja patriotski prelaz sa Marakane, a mi se uz igu 1-1, bacamo na meč CRVENA ZVEZDA – MAKABI H. Crveno-beli su bili daleko od optimalnog nivoa u Haifi, pa je Makabi u prtljag za Beograd stavio minimalan kapital (3:2). Crveno-beli će sada juriti pobedu od dva gola razlike, s tim što iskustvo iz prvog meča ukazuje da neće smeti bezglavo da krene napred. Makabi je suviše brza ekipa, koja je otkazala prvenstveni duel kako bi se što bolje spremila za pakao Marakane.

Za kraj, vaterpolista na stranu odvaja jedinicu sa utakmice PLZENJ – KARBAG. Imao je prvak Azerbejdžana Karabag lepe skalpove oveg leta. Uspeo je tim Gurbana Gurbanova da eliminiše poljski Leh, potom Cirih i na kraju skupoceni Ferencvaroš i postao najveći hit kvalifikacija za Ligu šampiona. I dalje Karabag ima šanse da se nađe u odabranom društvu, ali će meč loptu imati Viktorija Plzenj na svom bunjištu - 0:0.

Hvala Nikoli Lukiću na umesno odabranim igrama, jer zaista ih je popunio fudbalski realno. O njemu, za one kojima vaterpolo nije pasija, još valja reći da je rođeni Pančevac, igrao u Partizanu i Šapcu. Osvojio je tri duple krune sa Partizanom (2016, 2017. i 2018), kao i isto odličje za za VK Šabac 2019. godine, te Kup Srbije i Regionalnu A2 ligu 2020, zatim A1 liga i Super ligu Srbije 2021. godine sa Radničkim.

Nastupao je za seniorsku nacionalnu selekciju, 39 za juniorsku, a 20 za kadetsku ekipu Srbije. Od medalja zaslužio je zlato na turniru Darko Čukić (2013), dva zlata na EP za juniore (2015. i 2016) i bronzu na SP za juniore 2017. godine.

Želimo mu puno uspeha u nastavku karijere!

Nikola Lukić  će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženja “Pomozimo srcem srcu”, Laktaši. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaNikola Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara