(@AFP)
(@AFP)

I Đirona osetila moć Viljamarina: Peceljina strela odbranila neosvojivu tvrđavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.12.23. | 21:09

Sjajan meč u Sevilji završen bez pobednika - 1:1

U fantastičnoj seriji od sedam uzastopnih pobeda na gostovanjima u Primeri stigli su fudbaleri Đirone u Seviljiu. Veoma blizu bili su da nastave niz, ali ih je u tome sprečio snažan šut Hermana Pecelje u 88. minutu, nakon gužve na centaršut iz kornera. Betisov štoper pogodio je za konačnih 1:1 i sačuvao stadion Benito Viljamarin neosvojivim za rivale ove sezone.

Delovalo je da će hit španskog prvenstva uspeti da pronađe put do tri boda pred vatrenim Andalužanima, ali 11. pogodak Artjoma Dovbika iz penala u 39. minutu nije bio dovoljan, pa je Real Madrid dobio priliku da se pobedom nad Alavesom u gostima vrati na prvo mesto. S tim da bi ekipa Karla Ančelotija bila bodovno poravnata sa Kataloncima, ali uz bolju gol-razliku.

Izabrane vesti

Žaliće gosti za ispuštena dva boda u ovoj utakmici, međutim, pokazao je Mićelov tim da se o njemu mora govoriti ozbiljnim tonom. Nije Đirona više samo simpatična ekipa koja prijatno iznenađuje svojim plasmanom. Veoma kvalitetno su odigrali Katalonci i protiv Betisa u otvorenoj utakmici brzog tempa i sa dosta uzbuđenja na oba dela terena. Da su imali samo malo više koncentracije kod pomenutog kornera fudbaleri Đirone bi kao prvi na tabeli ušli u 2024. godinu, ali sada zavise od ishoda Realovog gostovanja u Vitoriji.

Katalonci su bolje otvorili utakmicu, uspostavili inicijativu, ali kako je vreme prolazilo, Betisova igra je postajala sve bolja. Dobili su domaćini samopouzdanje sigurnom igrom u odbrani i krenuli u napad, ali ih je pred odlazak na odmor poput hladnog tuša presekao start Rujibala na Savija. Kasnio je sa uklizavanjem defanzivac Betisa koji je već u 15. minutu zamenio povređenog Ektora Beljerina, a 11. pogotkom u sezoni ukazanu šansu iskoristio Artjom Dovbik. Ukrajinac je nedugo po povratku sa odmora bio akter sjajno izvedene kontre svog tima, međutim, domaćini su imali sreće da Savio bude neprecizan. Potom i da se lopta u karambolu pred golom Đirone odbije do spremnog Pecelje.

Sa ovim bodom Betis je nastavio da diše za vrat šestoplasiranom Real Sosijedadu koji nije uspeo da savlada Kadiz u gostima (0:0), dok su na sedam bodova daleko Atletik Bilbao i Atletiko Madrid, tako da da nas pored šampionske, u 2024. godini čeka i veoma uzbudljiva trka za evropske vize.

PRIMERA - 18. KOLO

Utorak

Rajo Valjekano - Valensija 0:1 (0:0)

/Kanos 61/

Atletiko Madrid - Hetafe 3:3 (1:0)

/Grizman 44, 69 Morata 63 - Majoral 53, 90+2, Rodriges 86/

Granada - Sevilja 0:3

/Pedrosa 23, Okampos 32, Ramos 49/

Sreda

Barselona - Almerija 3:2 (1:1)

/Rafinja 33, Serđi Roberto 60, 83 - Baptistao 41, Gonzales 71/

Viljareal – Selta 3:2 (2:0)

/Pedrasa 13, Mandi 40, Pareho 48 pen – Duvikas 52, Strand Laresn 57/

Bilbao – Las Palmas 1:0 (0:0)

/Unaj Gomes 90+4/

Četvrtak

Betis - Đirona 1:1 (0:1)

/Pecelja 88 - Dovbik pen 39/

Kadiz - Real Sosijedad 0:0

Alaves - Real Madrid u toku

Majorka - Osasuna u toku



tagovi

ĐironaPrimeraBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara