Fudbaleri Veleža (©fkvelez.ba)
Fudbaleri Veleža (©fkvelez.ba)

Igmanu gori pod nogama, Velež kralj remija

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.10.22. | 12:27

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Mostarci bez Harisa Ovčine i Frana Ikića. Vraćaju se Samir Radovac i Adin Bajrić, dok je Nermin Haskić pod znakom pitanja

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Premijer liga Bosne i Hercegovine se nastavlja u ubrzanom ritmu, pa će u naredna tri dana biti odigrano 13. kolo. Jedna utakmica na programu je danas, dok će preostali mečevi biti odigrani u danima vikenda. Program kreće iz Doboj Kaknja, gde će biti zanimljivo u duelu timova iz donjeg dela tabele.

Izabrane vesti

Kada je prvi put u istoriji ušao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine znalo se da će Igman voditi borbu za opstanak. Posle 12 odigranih utakmica ima isto toliko bodova, koliko su sakupili i Sloboda i Posušje, dok je ispod njih samo Leotar sa osam bodova. Stuacija nije nimalo bajna, ali kuriozitet je što je ove sezone raspon bodova između gornjeg i donjeg dela tabele jako mali.

Ono što se takođe moglo videti u dosadašnjem delu šampionata jeste činjenica da bukvalno svako svakoga može da pobedi i da izrazitih favorita nema. Tako će i Igman danas ući u utakmicu s mnogo više optimizma, uprkos činjenici da je Velež favorit na papiru. Tri boda bi bila od ogromnog značaja za tim iz Konjica, dok bi eventulni kiks značio korak unazad. Takođe, na utakmicama Igmana u većini slučajeva garant je veliki broj golova.

Tako je na poslednja četiri susreta viđeno čak 18 pogodaka, pa je vrlo moguće da se nešto slično desi i danas. Zbog dobro poznate situacije sa terenima, Igman svoje domaće utakmice igra u Doboj Kaknju gde se prikazao u jako dobrom svetlu. Savladani su Sarajevo, Leotar i Tuzla Siti. Remizirali su sa Slobodom, dok je jedini poraz doživljen od dobojske Sloge.

Utakmica je jako bitna za nas i tako ćemo se postaviti od samog početka. Pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga i to me raduje. Mislim da ekipa Veleža zaslužuje mnogo bolju poziciju na tabeli od trenutne, tako da ćemo morati biti maksimalno koncentrisani. Imaju iskusnog trenera, odlične pojedince i moramo biti na jako visokom nivou. Međutim, verujemo u sebe kao što je to bio slučaj i u prethodnim mečevima, i ja se nadam da to možemo ponoviti“, istakao je trener Igmana Adnan Elezović.

Za Velež se u ovoj sezoni može reći da su kraljevi remija. Tim Amara Osima je osigurao čak šest nerešenih utakmica od ukupno 11. Još veći kuriozitet je to što su vezali četiri remija, sa Borcem, Slobodom, Sarajevom i Posušjem. Upravo su nerešeni rezultati krivci za bodovni saldo Rođenih, jer su trenutno na skromnom osmom mestu sa 13 bodova. Istina, uz utakmicu manje.

Imao je Amar Osim dovoljno vremena da posloži ekipu pa će morati krenuti ka gornjem delu tabele, ako misli da bude ravnopravan takmac konkurentima za izlazak na evropsku scenu. Zanimljivo je da niti jednom nisu trijumfovali na strani u dosadašnjem delu prvenstva, pa bi se realno gledajući to moralo promeniti u skorije vreme. Mostarci nisu ekipa koja treba da kuburi u donjem delu tabele. Stoga će Rođeni danas tražiti prvi gostujući trijumf.

Nekako nas nije hteo taj gol u prethodnim utakmica, pa mislim da je vreme da nam se negde to vrati. Igman je jako nezgodan. Pobedio je Sarajevo i Tuzlu, pa ćemo se morati dobro preznojiti za dobar rezultat. Imaćemo malih problema sa sastavom, ali šta je tu je. Ako mislimo da uhvatimo priključak za gornji deo tabele, moramo krenuti sa pobedama“, istakao je trener Rođenih Amar Osim, koji zbog kartona neće moći računati na Harisa Ovčinu i Franu Ikića. Vraćaju se Samir Radovac i Adin Bajrić, dok je Nermin Haskić pod znakom pitanja.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 13. KOLO

Petak

15.00: (2,85) Igman (2,95) Velež (2,55)

Subota

15.00: (2,30) Leotar (3,20) Sloga Doboj (3,00)

15.00: (2,65) Sloboda (3,00) Široki Brijeg (2,70)

17.00: (1,80) Sarajevo (3,40) Borac Banjaluka (4,30)

17.00: (3,35) Željezničar (3,25) Zrinjski (2,10)

Nedelja

15.00: (4,00) Posušje (3,45) Tuzla Siti (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1BiHBosna i HercegovinaVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara