Navijači Nice (©AFP)
Navijači Nice (©AFP)

Igrači su se oporavili, ali navijači Nice ne: Skandalozno skandiranje bacilo senku na pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.22. | 21:16

Nica poraz u finalu francuskog kupa zalečila pobedom nad Sent Etjenom, ali je meč obeležilo skandiranje van svake pameti

Nedavni poraz u finalu Kupa Francuske uzdrmao je fudbalere Nice, ali su uspeli da se trgnu i reaguju na pravi način. Iako su na poluvremenu duela sa Sen Etjenom gubili 0:2, domaćini su u nastavku meča preokrenuli i pobedom 4:2 zadržali nadu da bi kroz poslednja dva kola mogli da prestignu trećeplasirani Monako i domognu se kvalifikacija za Ligu šampiona. Razlika je dva boda.

Što se tiče gostiju, njih bi ovaj poraz mogao da pošalje u baraž za opstanak u Ligi 1. Lorijen je ostao na tri boda prednosti,

Izabrane vesti

Za razliku od igrača, koji su do preokreta stigli pogocima Melvina Barda u 52. i Endija Delorta u 60. i 62, da bi pobedu overio Hišem Budaui u 80, navijači Nice nisu dobro podneli poraz od Nanta u borbi za pehar kupa. Jer, teško je drugačije objasniti njihovo skandalozno skandiranje tokom današnjeg meča.

Naime, deo pristalica domaćeg tima prepevao je pesmu Nantovih navijača posvećenu Emilijanu Sali, argentinskom napadaču koji je poginuo 2019. kada se srušio avion kojim je išao na potpis ugovora sa Kardifom.

Pesma u njegovu čast glasi: "On je Argentinac, koji nikada ne odustaje, Emilijano Sala, Emilijano Sala". Verzija koju su pevali navijači s Azurne obale je: "On je Argentinac, koji ne pliva dobro, Emilijano je potonuo, Emilijano je potonuo".

Mozgovi koji su to smislili teško da zaslužuju da gledaju svoj tim u Ligi šampiona (niti bilo gde), ali fudbaleri ne mogu da utiču na ponašanje publike. Oni su svoj posao odradili kako treba na terenu i pobedom vratili pritisak na Monako uoči meča sa Brestom.

Nica u narednom kolu igra protiv Lila, dok u poslednjoj rundi Monako gostuje u Lansu, a ekipa Kristofa Galtija kod Predraga Rajkovića, u Remsu.

Kada je reč o borbi za opstanak, Sent Etjen će probati da uhvati slamku spasa u duelima sa Remsom i Nantom, ali potrebni su mu kiksevi Lorijana protiv Bordoa i Troe.

FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 36. KOLA

Sreda

Nica - Sent Etjen 4:2 (0:2)

/Bard 52, Delor 60, 62, Budaui 80 - Buanga 11, Jusuf 45+4/

21.00: (5,70) Nant (4,00) Ren (1,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

NicaSent EtjenLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara