Foto: AFP
Foto: AFP

Independijente del Valje – bastion ekvadorskog fudbala i Notingem Forest Južne Amerike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 01:32

Crno-plavi drugi put u tri godine osvojili Kopa Sudamerikanu

Nije Independijente del Valje do skoro imao bogzna kako bogatu istoriju, nisu njegovi navijači u 64 godine postojanja kluba prečesto slavili. Ipak, u poslednje vreme zna samo za uspehe i predstavlja bastion ekvadorskog fudbala u Južnoj Americi.

Prošle sezone po prvi put je postao prvak države, a večeras je još jednom osvojio Kopa Sudamerikanu, drugi put u svega tri godine – svi ostali ekvadorski klubovi zajedno imaju jedan trofej u kontinentalnim takmičenjima - zbog čega ga mediji u Južnoj Americi porede sa Notingem Forestom, poznatom po tome što ima dva trofeja Lige šampiona i samo jednu titulu prvaka države.

Izabrane vesti

U velikom finalu na stadionu Mario Alberto Kempes u Kordobi Independijente je savladao Sao Paulo – 2:0 (1:0). Za popriličnog favorita važio je brazilski klub, posebno ako se uzme u obzir da ima gotovo pet puta vredniji tim (81.850.000 evra – 16.780.000) i u njemu nekoliko iskusnih, prekaljenih igrača poput Mirande, Edera i Rafinje, Džonatana Kalerija dokazanog u španskoj Primeri, te Nahuela Bustosa, nekadašnje argentinske nade za koju je pre dve godine Mančester Siti platio 6.500.000 evra.

Sve to međutim nije bilo dovoljno čuvenom Rožeriju Seni i njegovim izabranicima, Independijente je još jednom, baš kao pre tri godine protiv argentinskog Kolona demonstrirao da imena i novac na terenu ne igraju ključnu ulogu.

Slavlje ekvadorskog kluba organizovali su Lautaro Dijaz i Lorenco Faraveli. Dijaz je u 13. minutu pogodio baš na asistenciju Faravelija, da bi sredinom drugog poluvremena samo zamenili uloge. Fudbaleri Sao Paula je očekivano teško pao poraz, u finišu su u potpunosti izgubili živce i zbog nesportskih udaraca u nadoknadi meč završili sa devetoricom na terenu.



tagovi

Independijente del ValjeKopa SudamerikanaSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara