Luka Jović i Nikola Milenković (©Reuters)
Luka Jović i Nikola Milenković (©Reuters)

Inter ne da kup: Lautaro doneo Inzagiju četvrti trofej, Blekijevo poluvreme za zaborav (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.05.23. | 22:57

Nerazuri golovima argentinskog napadača režirali preokret i odbranili trofej u najmasovnijem takmičenju Italije

 Trofej Kupa Italije neće menjati vlasnika! Inter je drugu sezonu zaredom, a deveti put u istoriji kluba, slavio u najmasovnijem fudbalskom takmičenju u zemlji savladavši u finalu Fjorentinu posle preokreta – 2:1 (2:1).

Čekala je Viola 22 godine na trofej, čekaće makar još neko vreme. Jednu od dve ovosezonske prilike (drugu će imati u finalu Lige konferencije protiv Vest Hema) da skine paučinu koja se nakupila u klupskim vitrinama je proćerdala. Imala je idealan početak, došla do prednosti praktično "iz svlačionice", ali nije uspela da je zadrži. Lautaro Martinez je sa dva gola režirao preokret, potvrdio još jednom da se nalazi u sjajnoj formi i Simoneu Inzagiju doneo četvrti trofej na klupi milanskog tima, ukupno sedmi u karijeri. 

Izabrane vesti

Tim iz Firence odlično je otvorio utakmicu, golom Nika Gonzaleza već u trećem minutu! Argentinac je započeo akciju, on ju je i završio udarcem sa pet metara posle majstorskog dodavnanja Žonatana Ikonea kroz peterac (gol pogledajte OVDE). Bilo je potrebno Interu malo vremena da se oporavi od početnog šoka, ali je uspeo da se podigne i pokuša da se što pre vrati u meč.

Mogao je vrlo lako da to uradi preko Edina Džeka. Slabo je Nikola Milenković sredinom poluvremena procenio let lopte, bosanskohercegovački napadač mu je pobegao i izbio sam ispred Pjetra Teraćana, ali je šutirao visoko preko gola i spasao Blekija uloge tragičara. Međutim, nije to mnogo pomoglo srpskom defanzivcu. Imao je Milenković poluvreme za zaborav, pošto je propustima kumovao Interovom preokretu još pre odlaska na odmor.

Prvo u 28. minutu nije držao liniju i zakasnio sa pravljenjem ofsajd zamke, što je Lautaru Martinezu omogućilo da umakne Martinezu Kvarti i jubilarnim stotim golom u dresu Intera donese izjednačenje (gol pogledajte OVDE), a onda osam minuta kasnije dozvolio strelcu prvog gola za Nerazure da utrči ispred njega i sa pet metara postigne i drugi vredan preokreta (gol pogledajte OVDE).

Nastavak je doneo ofanzivniji, smeliji pristup fudbalera Fjorentine, mada je prvi ozbiljnije pripretio Inter. Odnosno Romelu Lukaku koji je priliku dobio na isteku sat vremena igre i samo nekoliko minuta kasnije snažno šutirao sa dvadesetak metara pošto je prethodno sa leđa otresao Kvartu. Usledilo je potom nekoliko prilika na drugoj strani. Kristijano Biragi je bio zamalo neprecizan, probao je i Gonzalez da drugim golom na meču donese novo poravnanje...

 Ipak, najbolju priliku imao je Luka Jović! Srpski napadač, koji je u 70. minutu dobio priliku sa klupe, sjajno je desetak minuta kasnije okrenuo Matea Darjmana u šesnaestercu, fintom šuta ga još jednom prevario i tek onda šutirao, ali je njegov udarac u bliži ugao odbranio Handanovič. Nije prošlo mnogo, Jović se još jednom našao u izglednoj šansi, ovog puta je posle centaršuta sa desnog boka na drugoj stativi glavom gađao dalji ugao i zamalo bio neprecizan. Gotovo identičan scenario kao u produžetku polufinala Lige konferencije sa Bazelom kada je promašio dva zicera.

Nije se Fjorentina predavala, pritiskala je do samog kraja, Jović je u nadoknadi još jednom probao glavom posle ubačene lopte rezerviste Alekse Terzića, ali je ovog puta njegov pokušaj bio gotovo bezopasan.

Svesni da su propustili jedinstvenu priliku, neutešni su bili fudbaleri Fjorentine po završetku utakmice. Nekoliko njih čak je i zaplakalo, a među onima kojima je posebno teško pao poraz bio je i Jović.

KUP ITALIJE - FINALE

Sreda

Fjorentina - Inter 1:2 (1:2)

/Gonzales 3 - Martinez 29, 37/


tagovi

Kup ItalijeFjorentinaInterNikola MilenkovićLautaro MartinezSimone Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara