Škrinijar i Lautaro posle gola (©Reuters)
Škrinijar i Lautaro posle gola (©Reuters)

Interovi štoperi precrtali Lacio: Bastonijeva lepotica i Škrinijarov trzaj glavom za osmu u nizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 09.01.22. | 22:42

Simone Inzagi znao kako da zaustavi Sergeja Milinković Savića, Ćiro Imobile se upisao samo zahvaljujući velikom kiksu De Fraja; Lazović strelac, mladi Ivan Ilić isključen u porazu Verone od Salernitane

Inter nastavlja da melje redom, Inter je vezao i osmu ligašku pobedu kojom se vratio na vrh Serije A! Pala je paučina sa gola Samira Handanovića posle šest ligaških utakmica bez primljenog gola, ali to šampiona Italije nije ni najmanje omelo da nastavi pobednički niz kojim ističe najozbiljniju kandidaturu za odbranu trona.

Ni Lacio nije dorastao ovakvom Interu, pogotovo jer na klupi Nerazura sedi čovek koji najbolje zna kako da zaustavi najbolje igrače – Sergeja Milinković Savića i Ćira Imobilea. Simone Inzagi taktički je nadmudrio Mauricija Sarija u pobedi koju su izvojevali štoperi. Prvo Alesandro Bastoni, onda i Milan Škrinijar kojim su poništili veliki kiks Stefana de Fraja za konačnih 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Inter nije odigrao utakmicu kvalitetom kao neke prethodne, ali baš u ovakvim pobedama najbolje se oslikava da li ekipa poseduje šampionski mentalitet ili ne. Protiv nezgodnog rivala, ekipe od koje nikada ne znate šta da očekujete, u jednom tvrdom derbiju Inter je odigrao taman koliko je bilo potrebno da se obezbedi trijumf, a pre svega neutralizuju najveće opasnosti sa druge strane.

Imobile je do pogotka stigao samo zahvaljujući velikoj greški De Fraja, kada je došlo do loše komunikacije sa Handanovićem što je italijanski centarfor iskoristio da se provuče odbrani Intera iza leđa i zatim uradi ono što nijedan klub nije u proteklih mesec i po dana! Osim tog momenta ni Imobile, ni Sergej nisu se previše videli na terenu stadiona Đuzepe Meaca. Ako ih neko zna u dušu onda je to Simone Inzagi koji je najbolji potez karijere napravio kada je prešao iz Lacija u Inter jer je Rim trenerski prerastao. U međuvremenu je postao stručnjak spreman da osvaja najvažnije pehare, pre svega šampionsku krunu.

Kako je utakmica protiv Bolonje bila odložena zbog korone, suspenzija Hakana Čalhanoglua prenela se na večerašnji duel što je potencijalno mogao da bude ozbiljan problem za Inzagija. No, ekipa je odradila toliko dobar posao da se izostanak turskog kreativca gotovo nije ni osetio. Još malo pozitivne energije za branioca titule donela je vest da je Edin Džeko negativan na PCR testu i večeras se našao na klupi, a zatim i zaigrao od 73. minuta kada je zamenio večeras nedovoljno konkretnog Lautara Martineza. No, kada je napad bio u minus fazi, odbrana je uskočila i napravila razliku. I to kakvu!

Pamtiće verovatno dok je živ Alesandro Bastoni gol protiv Lacija ne toliko zbog imena rivala, već zbog načina na koji je mladi štoper zatresao mrežu. Primio je loptu na preko 20 metara od gola pošto se odlučio da ne puca iz prve, namestio se i zatim poslao perfektan udarac koji je pogodio milimetarski prostor između stative i vrhova prstiju golmana Strakoše. U maniru najboljih fudbalskih bombardera sveta. I ne samo što se upisao u listu strelaca, Bastoniju se piše i asistencija kod pogotka Milana Škrinijara u 67. minutu koji je rešio utakmicu. Slovački defanzivac najbolje se snašao kraj dvojice protivničkih igrača, trznuo glavom i preusmerio loptu ka delu koji Strakoša nije mogao da pokrije. Jednostavno, morala je da uđe...

Nisu se ni jedni, ni drugi proslavili igrom. Pokušao je Sari da atipično, odbranom nadmudri svog prethodnika i u tom delu Nebeskoplavi su izgledali mnogo bolje nego u nekim prethodnim mečevima, ali je nedostajalo malo više smirenosti i iskustva za eventualni remi ili možda nešto više. To “nešto više“ teško da je moglo da se dogodi u situaciji kada Imobile i Sergej nisu mogli da dišu na terenu. Kod svakog kontakta sa loptom imali su oko sebe nekoliko protivničkih igrača i nisu imali ni najmanji prostor da naprave nešto dobro.

U takvim uslovima bolje se snašao Inter koji je sada ima bod više od gradskog rivala Milana, ujedno i utakmicu zaostatka zbog pomenutog odloženog susreta sa Bolonjom. Sada se Inter za sve pita. Lacio kao i gradski rival Roma može samo da razmišlja o Ligi Evrope ili Ligi konferencija, jer Liga šampiona je sve dalje i sada nije realno zamisliti ih u trci za elitu.

Verona je na svom terenu doživela istinski debakl. Debakl jer je kao domaćin prepustio tri boda poslednjeplasiranoj Salernitani – 2:1 (1:0).

Jeste korona razbucala tim iz Grada Romea i Julije, ali ni situacija u Salernitani nije mnogo bolja, najviše zbog svih povreda. Meč su u dobroj meri obeležili Srbi.

Darko Lazović bio je strelac izjednačujućeg pogotka u 63. minutu čime je poništio penal Milana Đurića iz prvog dela. Vezista domaćina Ivan Ilić isključen je u 89. minutu i to tako što mu je sudija Dionisi pokazao direktan crveni karton zbog toga što je sa leđa povlačio upravo Đurića. U tom momentu Salernitana je već imala 2:1 u rukama zahvaljujući pogotku Kastanosa.

SERIJA A - 21. KOLO

Nedelja

Venecija - Milan 0:3 (0:1)

/Ibrahimović 2, Ernandez 48, 59 pen/

Empoli - Sasuolo 1:5 (0:2)

/Berardi 13 penal, Raspadori 24, 71, Skamaka 37, 90+2/

Napoli - Sampdorija 1:0 (1:0)

/Petanja 43/

Udineze - Atalanta 2:6 (0:3)

/Molina 59, Beto 88 – Pašalić 17, Murijel 22, 76, Malinovski 43, Mele 89, Pesina 90+2/

Đenova - Specija 0:1 (0:1)

/Bastoni 14/

Roma - Juventus 3:4 (1:1)

/Abraham 11, Mhitarjan 48, Pelegrini 53 – Dibala 18, Lokateli 70, Kuluševski 74, De Šiljo 77/

Inter - Lacio 2:1 (1:1)

/Bastoni 30, Škrinijar 67 – Imobile 35/

Veron - Salernitana 1:2 (0:1)

/Lazović 63 – Đurić 29 penal, Kastanos 70/

Ponedeljak

17.00: (2,90) Torino (3,30) Fjorentina (2,60)

Utorak

20.45: Kaljari - Bolonja

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Milan ŠkrinijarStefan De FrajAlesandro BastoniInterLacio

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara