Simone Inzagi i Stiven Žang (©Inter)
Simone Inzagi i Stiven Žang (©Inter)

Inzagi potpisao do 2024. uz povišicu od 50 odsto i upakovan poklon - Lukaku stiže na preglede

Vreme čitanja: 5min | uto. 21.06.22. | 20:26

Isto čeka i Henrika Mhitarjana, čeka se rasplet oko poslednje linije i Damfrisa

Interove ambicije da se već narednog proleća vrati na tron Serije A, napravi iskorak u Evropi i uspostavi dugoročnu strahovladu u domaćim okvirima ozbiljniji su nego što se mislilo! U roku od svega nekoliko minuta Nerazuri su na društvenim mrežama objavili da je Simone Inzagi potpisao novi ugovor uz značajnu povišicu, da bi najpoznatiji transfer insajder Đanluka di Marcio zatim objavio da je italijanski vicešampion definitivno dogovorio povratak Romelua Lukakua.

Krenimo redom... Uprkos tome što nije mogao da ponovi uspeh Antonija Kontea i osvoji Skudeto, u klubu su prezadovoljni Inzagijevim radom zbog čega je posle samo godinu dana nagrađen novim ugovorom i povišicom od čak 50 odsto. Tako će umesto 3.000.000 evra, na račun da mu pristiže 4.500.000 evra godišnje što će ga učiniti jednim od najplaćenijih trenera na Čizmi. U ugovoru postoji i klauzula čijom bi se aktivacijom isti produžio na još godinu dana.

Izabrane vesti

Inzagi je na Đuzepe Meacu doneo trofeje u Kupu i Superkupu Italije, a praktično do kraja prvenstva bio je u igri za titulu. Predsednik Intera Stiven Žang sa oduševljenjem je objavio fotografiju kako se rukuje sa Simoneom Inzagijem, uz poruku:

"Rad sa tobom pravi je blagoslov za mene, Simone. Jako sam srećan što si pristao da produžiš ugovor", napisao je Žang, a objavu je "lajkovao" Romelu Lukaku.

Belgijanac bi mogao da bude Inzagijev prvi poklon od kluba posle potpisa. Golman Andre Onana je dogovoren još zimus, Henrik Mhitarjan bi u najskorije vreme trebalo da potpiše, ali Lukakuov potpis ipak je nešto što pravi veliku razliku.

30. jul, 18.00: (2,95) Liverpul (3,35) Mančester Siti (2,40)

Di Marcio je objavio da je Inter tokom dana ponudio osam miliona evra za pozajmicu, uz bonuse povezane sa brojem pobeda u sezoni koji bi mogli da podignu vrednost posla na 10.000.000 evra. To je milion evra više od jučerašnje ponude. Kako se navodi, Čelsi je ponudu usmeno prihvatio i sada se radi na završnim detaljima, ali je posao praktično završen i ističe se da će lekarski pregledi biti zakazani u narednim satima, najverovatnije za petak.

Najvažniji momenat u ovom trenutku je da dogovor Intera i Čelsija NE UKLJUČUJE opciju ili obavezu kupovine narednog leta. Što bi Italijani žargonski rekli - biće to suva pozajmica. Drastično ubrzanje pregovora dogodilo se u utorak tokom popodnevnih sati, posle čega je Lukakuov agent Sebastijen Ledur došao u Interovu centralu kako bi utanačio završne detalje. Razmena dokumenata između dva kluba završiće se u sredu tokom dana.

Pregovore sa direktorskim tandemom Marota – Auzilio u Čelsijevo ime vodio je direktno novi vlasnik Tod Boli. Lukaku je jasno rekao američkom biznismenu da nije zadovoljan u Londonu i da želi samo da se vrati u Milano gde je igrao najbolji fudbal karijere i bio među najzaslužnijima za osvajanje titule i skidanje Juventusa sa trona posle devet vezanih godina. Big Rom je pristao na drastično smanjenje plate kako bi mogao da se vrati starom jatu, Boli nije želeo da u timu ima nezadovoljnog igrača i izašao mu je u susret. Činjenicom da je vodio razgovore oko ovog transfera potvrđuje višednevne spekulacije da je Marina Granovskaja definitivno završila svoj boravak na Stamford Bridžu i da odlazi iz kluba pošto je to ranije učinio njen najbliži saradnik i doskorašnji vlasnik Roman Abramovič.

Iz Italije stižu informacije da će u sredu lekarske preglede imati Henrik Mhitarjan. Jermenski reprezentativac stiže kao Inzagijeva izričita želja kako bi pojačao konkurenciju u ofanzivnom delu i produbio rotaciju potrebnu za takmičenje na više frontova. Poput Onane i Mhitarjan dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Romom.

Inter je uspeo u nameri da ponovo spoji Romelua Lukakua i Lautara Martineza, a tandem bi vrlo lako mogao da se pretvori u trozubac koji bi popunio Paulo Dibala! Kao što je poznato Hoja ima dogovor sa Bepeom Marotom koji je nedavno javno izjavio da ga želi u Interu. Nerazuri su jedini dostavili zvaničnu ponudu Argenticu u poslednja dva meseca, ali... Da bi se i ovaj transfer završio Inter prvo mora da rastereti budžet i stvori prostor kako bi pokrio i njegovu platu koja verovatno neće biti ispod sedam miliona evra.

Sport Medijaset najavljuje da će Inter prvo napustiti Aleksis Sančez, zatim i Edin Džeko, pre nego Hoakin Korea. Zbog toga je vrsni direktor poznat po odličnim poslovima sa slobodnim igračima zatražio od Dibale i njegovog agenta da ne požuruju završetak transfera. Ako budu izdržali, dočekaće ih bogata provizija i bonus za potpis.

Da bi se to zaista dogodilo morao je da reaguje i Havijer Zaneti koji je išao u Majami na razgovore sa Dibalom koji se tamo odmara. Zanetijeva veličina, značaj i uticaj su nemerljivi, a kao ikona kluba i neko koga u Argentini jako poštuju, jasno je zašto se Inter odlučio za ovakav potez.

Prema trenutnim spekulacijama Dibala bi potpisao ugovor na tri godine, uz opciju automatskog produžetka na još jednu sezonu. I tu nije kraj Interovom radu na transfer pijaci, pošto se uveliko radi i na promenama u poslednjoj liniji.

Triling De Fraj – Škrinijar – Bastoni mogao bi da doživi ozbiljne promene, a sve će zavisiti od toga koliko je klub spreman da rizikuje. Slovak je sve bliži selidbi u Pari Sen Žermen, De Fraj je interesantan klubovima iz Premijer lige, dok je Bastoni najsigurniji od njih trojice, što je nedavno potvrdio njegov agent Tulio Tinti. Što se dolazaka tiče, uži krug želja sveden je na tri imena – Bremera, Nikolu Milenkovića i Gabrijela Magaljaeša. Rastanku je navodno sve bliži i Denzel Damfris, Mančester junajted se već naoštrio da kupi holandskog beka po ceni od gotovo 35.000.000 evra, s tim da Inter prvo mora da nađe adekvatnu zamenu.

Biće još mnogo toga zanimljivog u Interu, bez sumnje...


tagovi

Henrik MhitarijanČelsiInterLetnji prelazni rok 2022Romelu LukakuSimone InzagiStefan De FrajMilan ŠkrinijarDenzel Damfris

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara