©Reuters
©Reuters

Parižani spremili Škrinijaru platu od 7.700.000 evra godišnje, prepreka obeštećenje

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.06.22. | 12:13

Trenutna razlika između želje Intera i ponude francuskog kluba 30.000.000 evra, kompromis donosi rešenje

Zvanična ponuda Pari Sen Žermena za Milana Škrinijara izazvala je buru na Apeninima, odnosno među pristalicama Nerazura koje ne žele da se Inter odrekne pouzdanog defanzivca, ipak milanski klub daleko je od pozicije da bira s obzirom na to da je neophodno da obezbedi 80.000.000 evra kako bi zatvorio finansijsku računicu za narednu sezonu.

Žrtvovanje jednog ili dvojice igrača sa važnom ulogom u timu jedini je način da Nerazuri obezbede budžet za predstojeću takmičarsku godinu te je interesovanje Parižana samo po sebi nametnulo Slovaka kao opciju za rešenje finansijskih problema. Uz činjenicu da su Nerazurima potrebni značajni prilivi, adut šampiona Francuske je i finansijska sposobnost da platom privuče igrača, te Gazeta tvrdi da su Parižani spremni da ponude Šhrkinijaru petogodišnji ugovor koji bi po sezoni igraču donosio neto zaradu od 7.700.000 evra.

Izabrane vesti

Uprkos činjenici da Inter nema prostora za bilo kakve kalkulacije izvesno je da se milanski klub neće po svaku cenu odreći stuba odbrane godinama unazad, te prva ponuda od 50.000.000 evra nije bila dovoljna za pozitivan odgovor. Izvesno je da će Parižani posle odbijene ponude pokušati da "iz druge" zadovolje apetite italijanskog kluba, a procene su da je francuski klub spreman da ide i do obešećenja od 70.000.000 evra. U tom slučaju Inter bi morao da pokaže fleksibilnost i prihvvati kompromis s obzirom na to da u milanskom klubu slobodu štopera procenjuju na 80.000.000 evra.

Međutim, kao uslov za realizaciju postavljaju se i želje fudbalera. Škrinijar nikada nije pokazao nezadovoljstvo u Interu, a u prethodnom periodu govorilo se da Nerazuri pripremaju novi ugovor za štopera. Ipak, kada se razmatra odluka defanzivca treba zeti u obzir i to da mu šampion Francuske nudi praktično dvostruko veća primanja te da je teško zamisliv scenario u kojem bi odbio poziv u Grad svetlosti.


tagovi

Milan ŠkrinijarPari Sen ŽermenInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara