(©AFP)
(©AFP)

Đirona ostala druga, na veliki derbi sa Realom bez Blinda, Erere i trenera Mićela (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.02.24. | 23:11

Madriđani dobili priliku da se odlepe u šampionskoj trci

Još 15 kola ostalo je do kraja sezone u Primeri, a Real Madrid ima šansu da se pobedom u gradskom derbiju sa Atletikom odlepi na četiri boda razlike u odnosu na drugoplasiranu Đironu, pa potom da u direktnom okršaju za nedelju dana, takođe na svom stadionu, dodatno uveća prednost u odnosu na najbližeg pratioca.

Dugo su Katalonci imali glavnu reč ove sezone u prvenstvu Španije, ali su sredinom januara odigrali bez golova sa Almerijom, baš kao i ove subote u 23. kolu sa Real Sosijedadom na svom Montiliviju.

Izabrane vesti

Zatresla se mreža po jednom na obe strane, oba puta u prvom poluvremenu, ali i oba puta nakon ofsajda. S tim da će se o poništenom golu Đirone u 24. minutu sigurno polemisati, jer su arbitri u VAR sobi akciju vratili prilično unazad i pre situacije iz koje je pogodio Janhel Erera.

Vezista iz Venecuele bio je jedan od najboljih igrača domaćeg tima večeras, međutim, zbog petog žutog kartona od početka sezone neće moći da pomogne saigračima u derbiju sa Realo, kao ni defanzivac Dejli Blind koji je zapisan u nadoknadi. A, biće Đirona u Madridu i bez trenera Mićela Sančeza na klupi, pošto je isključen nakon burnog protesta na odluku sudije Hesusa Hila Mansana.

Peh je zadesio i goste iz San Sebastijana, koji će u trci za evropsku vizu neko vreme biti bez desnog beka Odriozole zbog povrede kolena već u uvodnim minutima utakmice.

Iako nisu viđeni golovi, meč nije bio bez uzbuđenja. Više ih je bilo na polovini gostiju, koji su među stativama imali raspoloženog Aleksa Remira. U prvom poluvremenu se dvaput istakao, na šut Cigalkova iz slobodnjaka, pa Aleiša Garsije na akciju iz kornera, kasnije je odlično, nogom, odbranio još jedan pokušaj Erere, dok je u poslednjim trenucima utakmice imao i mnogo sreće da Valeri loše šutira posle dodavanja upornog Kouta, koji je izgubio, pa osvojio loptu u akciji po desnoj strani.

Igrala je Đirona kao što ume, na visokom nivou, ali ovaj put lopta nije htela u mrežu rivala. Sigurno je da će remi uticati na samopouzdanje katalonskog tima uoči gostovanja na Santjago Bernabeuu, ali mnogo puta dosad su Mićelovi izabranici prijatno iznenadili pa ne mora da znači da neće uspeti opet. Raspoleženje u taboru Đirone zavisiće i od ishoda sutrašnjeg Madrilenja.

Gosti iz San Sebastijana su sigurno zadovoljniji bodom na Montiliviju, međutim, i njima on ne znači mnogo. Real Sosijedad je ostao na šestom mestu, sada sa 10 bodova manje od Atletiko Madrida i četvrte pozicije, poslednje koja vodi u Ligu šampiona. Ni Atletik Bilbao i Liga Evrope nisu blizu, jer komšije iz Baskije beže osam bodova.

Imao je i tim Imanola Alguasila svoje šanse večeras, najbolju nije iskoristio Brais Mendez kada je dvadesetak minuta pre kraja šutirao sa nekoliko metara pod prečku, ali je refleksom mačke Gazaniga uspeo da skrene loptu u korner.


PRIMERA - 23. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Majorka 4:0 (2:0

/Berčiče 3, 16, Gruzeta 62, Muniain 89/

Subota

Valensija - Almerija 2:1 (2:0)

/Duro 13, Jaremčuk 24 - Aribas 51/

Granada - Las Palmas 1:1 (1:1)

/Bruno Mendez 43 - Pehino 68/

Alaves - Barselona 1:3 (0:1)

/Omorodion 51 – Levandovski 22, Gundogan 49, Roke 63/

Đirona - Real Sosijedad 0:0

Nedelja

14.00: (1,63) Viljareal (3,80) Kadiz (5,70)

16.15: (2,40) Osasuna (3,10) Selta (3,20)

18.30: (1,95) Betis (3,35) Hetafe (4,20)

21.00: (1,80) Real Madrid (3,70) Atletiko Madrid (5,00)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Rajo Valjekano (3,35) Sevilja (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal SosijedadĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara