Navijači Juventusa (AFP)
Navijači Juventusa (AFP)

Isplivale izjave tužioca zbog kojih Bjankoneri kipte od besa: Mrzim Juventus i lopovluk na terenu

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 10:17

Reči jednog od tužilaca koji tereti Staru damu izrečene pre četiri godine podigle veliku prašinu na Apeninima...

Više od dve nedelje Juventus je u apsolutnoj žiži javnosti na Apeninskom poluostrvu. Kao grom se 20. januara "čizmom", a vrlo brzo evropskim medijskim vedrim nebom prolomila vest da je zbog finansijskih malverzacija povezanih sa transferima fudbalera Staroj dami oduzeto 15 bodova. Ali tu nije bio kraj, pošto je početkom februara obelodanjeno da se vodi još jedan postupak protiv Bjankonera s potencijalno još težim sankcijama koje bi slavni klub stavile na rub ispadanja.

Dok tužilac Fudbalskog saveza Italije Đuzepe Kina užurbano priprema nove dokaze u slučaju Prizma, dok se nova presuda u kojoj je glavni protagonista Juventus sprema za mart mesec (a moguća sankcija je oduzimanje još 20 bodova), u javnosti su isplivale reči jednog od tužilaca krovne organizacije italijanskog fudbala koji radi na terećenju Juventusa.

Izabrane vesti

"Priznajem, veliki sam navijač Napolija i mrzim Juventus. Kao javni tužilac ja sam anti-Juventino i protivnik sam lopovluka na terenu", ovo su reči koje je pre četiri godine izustio Čiro Santorijelo, čovek koji čini deo tima za pripremu dokaza protiv Stare Dame.

Video star četiri godine zapalio je društvene mreže i izazvao brojne kontroverze. Malo je reći da navijači torinskog giganta kipte od besa, dok im para izlazi iz ušiju. Snimak je nastao leta 2019. na jednom forumu advokatskih kancelarija u Milanu gde se govorilo o budžetima i kapitalnoj dobiti. Santorijelo je tada u duetu sa još jednom govornicom rekao sledeće: "Hajde da se držimo toga da je ona tužilac, a ja advokat, da ona podržava Napoli, a ja Inter", a onda u jednom trenutku dodao:"Ma dajte, dosta više o Juventusu."

Oglasio se i italijanski Ministar Sporta Andrea Abodi putem tvitera: "Pogledao sam snimak i prijavio ga u skladu sa ulogama radi odgovarajućih provera i procena. Mislim da je u redu da se zaustavim ovde", kratak je bio prvi čovek italijanskog sporta.

Neizbežno, novonastala situacija će pokrenuti neka pitanja o tome koliko je tužilaštvo nepristrasno u ovoj istrazi, posebno pošto je u prvobitnoj žalbi Juventus tvrdio da je tužilaštvo selektivno biralo delove prisluškivanih razgovora, a ignorisalo celinu kako bi ojačalo svoj slučaj.


tagovi

Juventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara