Ivica Iliev (© Star sport)
Ivica Iliev (© Star sport)

Ivica Iliev: Svi žele da ostanu, najbolje se igra kad si gladan

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.12.21. | 14:43

„Popunjeni smo u ofanzivnom delu“, pojašnjava sportski direktor Partizana

Osveženja da, gomilanje ne. Biće promena u Partizanu tokom predstojećeg prelaznog roka, samo što će one ovoga puta biti planske. Bez želje da se remeti ambijent u ekipi koja je na impresivan način okončala prvi deo sezone.

Ideju trenera Aleksandra Stanojevića da se dovede jedan centralni vezni (box to box) podržava sportski direktor crno-belih, Ivica Iliev, uveren da će u narednih mesec dana uslediti samo korekcije.

Izabrane vesti

Jedan, eventualno dva igrača će doći. Najverovatnije u veznom redu. Ne zbog manjka kvaliteta, već manjka ljudstva. Iza nas je zahtevni deo sezone, čeka nas sličan ritam na proleće. Na tim pozicijama nam je potreban samo broj. Naravno, i kvalitet. A – imamo ga. Pojačanje nam je više potrebno u ljudstvu“, pojasnio je Iliev tokom promocije klupskog kalendara za 2022. u hotelu Cepter.

Jedan je zadnji vezni. Da li je drugi, možda, profil Sejdube Sume, jer posle rastanka sa Gvinejcem Parni valjak nema tako kreativnog fudbalera?

Ne. Tražimo drugačiji profil. U ovom trenutku imamo fond, ne takvih, ali igrača ofanzivnih karakteristika. Ako smo negde popunjeni to je ofanzivni deo. Od poslednje reprezentativne pauze nisu igrala četvorica ofanzivaca: Rikardo, Pantić, Natho i Lazar Marković, a letos su uveli ekipu u grupnu fazu Lige konferencije i nosili je dobar deo sezone. Uslovno rečeno, šansu su dobili mladi i novajlije. A Partizan na tim pozicijama ima čak tri ofanzivne postave. Ofanzivni deo se verovatno neće menjati do leta“.

Ako neće biti više od dvojice novajlija, logično je pretpostaviti da neće biti ni odlazaka. Bar ne onih ključnih fubdalera, bitnih za realizaciju šampionskih ambicija.

„Za razliku od svih ranijih godina, ne samo otkako sam na ovoj poziciji, već i dok sam bio igrač, svi su imali želju da odu iz našeg fudbala, okušaju se u inostranstvu. Sad svi žele da ostanu do leta, čime pokazuje ambiciju, strast i ljubav prema Partizanu. Osećaju da je došao trenutak za iskorak“.

Na pitanje ko ima dozvolu da ide – a pominju se Aleksandar Šćekić, Filip Holender, Lazar Pavlović, Nikola Štulić – prvi čovek sportskog sektora ostaje zakopčan do grla.

„Nezahvalno je pričati, svi imaju ugovore s Partizanom, dosta su dali klubu. Opet, promene su neminovne, ali iskustvo je pokazalo da se glavne stvari dešavaju u drugoj polovini januara“.

Pogled na trenutni kadar pokazuje da čak 14-orici igrača 30. juna ističu ugovori.

Ističu na leto, a ne sad. Imamo još šest meseci. Verujem da će dobar deo njih produžiti saradnju sa Partizanom, mada moramo da budemo svesni da rezultat kroji sudbine svih nas. Više ćemo znati u aprilu, maju. Ne kažem da se nešto neće desiti dotad, ali verujem da je tako najbolje. Pokazalo se da se najbolje igra kad si gladan. Sit stomak ume da opusti čoveka“, želi Iliev da na raspolaganju ima momke koji će svim silama zapeti da vrate titulu u Humsku.

A što se tiče aktivnosti u prelaznom roku, jer to najviše interesuje Grobare...

Za nas traje 365 dana, konstantno tražimo pojačanja, da li za zimu ili za leto. Zimski je težak, jer ponuda nije velika kao u junu, ali mi tražimo šta nam je potrebno. Bili smo blizu da angažujemo još jednog napadača, koji bi odgovarao našim standardima i željama, međutim, u poslednjih mesec dana smo svedoci fudbalskog vatrometa našeg Marka Milovanovića. Iskočio je u prvi plan, jer je prioritet našeg funkcionisanja omladinska škola. Samo da u njoj nema odgovarajućeg rešenja idemo ka tome da dovedemo stranca. Zato smo posao stopirali“, dopunio je Ivica Iliev, uz uverenje da će u maju ceo klub slaviti kao što to baš za peti meseci 2022. na kalendaru rade trenutno prvi strelac Superlige (Rikardo Gomeš) i najbolji asistent takimičenja (Miloš Jojić).

 


tagovi

FK PartizanIvica Iliev

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara