Vazura: Partizan je favorit za titulu, imamo pozive za Milovanovića, stižu bonusi od Sadika i Pavlovića

Vreme čitanja: 4min | pon. 27.12.21. | 14:05

„Uspehe smo ostvarili zahvaljujući treneru, koji je svom poslu posvećen 300 odsto““, kaže direktor crno-belih

Pobednički duh se vratio u Humsku 1. Uneo ga je Aleksandar Stanojević svojim borbenim raspoloženjem, koji u Partizanu živi i radi od prvog dana sa samo jednim ciljem: da se osvoji titula, sve drugo je nebitno.

Prihvatio je tu devizu i generalni direktor Partizana Miloš Vazura, koji nakon prve jesenje titule posle sedam godina poručuje: Parni valjak je favorit za šampionsku krunu!

Izabrane vesti

„Završili smo polusezonu na plus pet u prvenstvu, prezimili smo u Evropi, igramo Kup, tako da smo ostvarili sve ciljeve koje smo postavili za ovu godinu. Favoriti smo za titulu, na prvom smo mestu, sve je u našim rukama“, rekao je Vazura novinarima na Parizaovom novogodišnjem koktelu.

Direktor crno-belih se „žacnuo“ na konstataciju da se posle dugo vremena čuju tako optimistični tonovi u Humskoj 1.

Mislim da je to normalno ako ste prvi na tabeli sa pet plus bodova, mislim da treba da se kaže da je sve u našim rukama. Svako ko kaže drugačije ili nema dobre namere ili favorizuje neki drugi klub. Sedam godina je prošlo kako nismo bili jesenji prvaci, videli ste kolika je bila radost navijača na poslednjoj utakmici. I ne treba da se skrivamo iza uspeha, sve čestitke treneru Stanojeviću i stručnom štabu, njihov rad je neverovatan, vidi se njegova ruka na terenu. Jako smo zadovoljni svi, ekipa je zadovoljna. Uspeli smo da igračima sva primanja budu redovna. I sve to se vidi na terenu. Sve zahvaljujući treneru, koji je svom poslu posvećen 300 odsto“.

Naravno, kako se bliži prelazni rok, tako u fokus javnosti dolaze informacije o dolascima i odlascima igrača, kojih će biti i ove zime na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Neće biti mnogo promena, sve zavisno od toga ko će otići. Pominju se neki igrači u medijima, ali sve su to neistine, većina pomenutih nisu ni bili opcija za Partizan. Imamo ponude za igrače, pregovaramo... Partizan je i u najtežim uslovima dokazao da uspevamo da prodamo igrače. Međutim, pošto se borimo za titulu neće biti velikih promena. Neke ponude ćemo odbiti da bi kostur tima ostao na okupu“.

Nije želeo Vazura da ulazi u detalje oko eventualnih pojačanja.

Sportski sektor radi na tome, ko se njima bude dopao, oni će to završiti. Kad god smo nekog hteli, mi smo ga doveli. Prelazni rok još nije ni počeo, a pričao o dolascima i odlascima... Ne očekujem nikakva dešavanja do početka priprema ili polaska na Kipar. Znamo koje igrače želimo, imamo više opcija“.

Istakao je Vazura da je finansijska situacija u klubu dobra, da ono što pripada igračima, dobijaju to na vreme.

„Pitajte igrače, neka oni kažu. Bili smo napadani kada je Sadik prodat, a kada se sve završi biće najskuplje prodati stranac u Srbiji“.

I nastavio je o situaciji sa Sadikom...

Imaćemo još 500.000 kada odigra 70 ili 75 utakmica, a ako se Almerija plasira u Primeru dobićemo još 3.000.000 evra, ali ćemo izgubiti 30 odsto od dalje prodaje i ostaće nam još 10 odsto. Imaju Španci mogućnost da u januaru otkupe tih 30 odsto za 3.000.000 evra, jer sigurno neće da dozvole da ako prodaju Sadika za 30.000.000 evra da nama pripadne 40 odsto. Ali, mi smo tu zacrtali sumu od 10.000.000 evtra i na kraju će Partizan toliko dobiti“.

Kaplje novac i dalje i od Strahinje Pavlovića.

Dobijamo po 400.000 evra na svakih pet utakmica koje odigra i tako do 2.000.000 evra. Dobićemo i 500.000 evra ako se plasiraju u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. A, imamo i 10 odsto od sledeće prodaje. Slične bonuse imamo i za Filipa Stevanovića. Tako nam dolaze pare koje niko nije očekivao osim nas“.

A, ima Partizan i sada igrače zbog kojih zvone telefoni čelnicima kluba.

Milovanović je na tri utakmice postigao tri gola i mislite li da nas nisu posle toga zvali za njega? Zvali su, ali dečko treba da ostane, da igra, da gradi karijeru. Izbacila je naša škola i Jovića, Baždara, biće i neki novi momci na pripremama. Nadam se da smo na dobrom putu, prioritet je da se titula vrati u Partizan“.

Dodatno Vazuru raduje što Partizanova deca dobro i redovno igraju u klubovima u inostranstvu u koje odu iz Humske.

Prati se šta rade Mitrović, Vlahović, Milenković, Lukić, očekujemo da će i Pavlović za šest meseci da postane standardan. Naši igrači igraju u inostranstvu i to je najvažnije. To je naš interes. Monako je, recimo, na osnovu Milenkovićevih partija došao da vidi da li ima u Partizanu još neki štoper, da ne bi kupovali od Fjorentine za 30.000.000 evra. I tako je otišao Pavlović“.

Osim kupovina i prodaja, zadatak za direktora je i da produži ugovore sa velikim brojem fudbalera kojima „vernost klubu“ ističe na kraju sezone.

Igrači su sada na odmoru, kada se vrate počećemo razgovore. Pričaćemo sa svima, da vidimo kakve su njihove želje. Sve su to momci koji vole klub i nemamo nikakvih problema vezanih za produženje ugovora. Ono što mi hoćemo i igrači hoće – lako ćemo se dogovoriti“, poručio je Vazura.


tagovi

Miloš VazuraFK PartizanSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara