Sergej Jakirović (©YouTube)
Sergej Jakirović (©YouTube)

Jadranski derbi: Jakirović zna kako se ubija euforija u Splitu

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.07.23. | 14:10

Derbi 2. kola šampionata Hrvatske između Hajduka i Rijeke igra se u nedelju od 21.05 časova na Poljudu

Ko će biti najveći konkurent Dinamu iz Zagreba ove sezone u šampionatu Hrvatske? Odgovor na to pitanje u određenoj meri ćemo dobiti ove nedelje od 21.05 časova, kada se u okviru 2. kola sastaju dva od četiri najbolja tima tamošnjeg prvenstva, Hajduk iz Splita i Rijeka.

Popularni Jadranski derbi odigraće se na Poljudu, a obe ekipe su pune samopouzdanja posle uspešne premijere. Hajduk je srušio upravo Dinamo na Maksimiru sa 2:1, dok je Rijeka raznela Rudeš 4:0.

Izabrane vesti

Riječani su odigrali jednu utakmicu više, u kvalifikacijama za Ligu konferencije prošlog četvrtka savladali su Dukađin sa 1:0. Očekuje ih revanš narednog četvrtka, ali to ne znači da će se štedeti protiv Hajduka. Naprotiv.

Ipak, strateg Splićana Ivan Leko ubeđen je u novu pobedu. Priznaje da nije lako spustiti euforiju u Dalmaciji posle trijumfa nad najvećim rivalom, ali to je neophodno da rezultati ne bi krenuli u pogrešnom smeru.

Iza nas je velika utakmica, velika pobeda. Emocije, zadovoljstvo, sreća, ponos, ali sledećeg dana kada se probudiš život ide dalje. U sportu kad ti je lepo, znaš da traje kratko, a isto je i kada je loše. Dobro treniramo, veselimo se novoj utakmici. Rijeka je dobra, zna šta igra. Veruje u sebe. Gledali smo je, ne očekujem prevelika iznenađenja. Ona uvek igra isto, mi igramo slično. Biće to pravi derbi“, uveren je Leko.

21.05: (1.90) Hajduk (3.50) Rijeka (4.10)

Najveća uzdanica Hajduka i ove sezone je Marko Livaja. Pogledi će biti uglavnom usmereni ka njemu, baš kao i lopta svaki put kada je u posedu domaćina.

Najveća opasnost nam preti od Livaje, ali tu su i Mlakar, Sahiti i Pukštas, koji je po meni najkonstantniji igrač Splićana. Uvek je na visokom nivou. U otvaranju napada sve polazi od Krovinovića. Tu su i igrači koji su se naknadno priključili i koji poseduju kvalitet. Pripremali smo se na razne varijante“, kazao je trener Rijeke Sergej Jakirović.

Otkad je došao u Rijeku prošle sezone, bosanski strateg nema nijedan poraz od Hajduka. Štaviše, savladao ga je na oba duela, sa po 2:1 i 2:0. Protiv svog narednog rivala Jakirović je imao pozitivan bilans čak i dok je trenirao Goricu, sa njom je na osam mečeva zabeležio četiri pobede i po dva remija i poraza.

----------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

----------

HRVATSKA 1 – 2. KOLO:

Petak

Varaždin – Slaven Belupo 2:2 (2:0)

/Mitrovski 5, Brodić 28 – Hodža 81, Mioč 86pen/

Subota

Gorica – Lokomotiva Zagreb 1:0 (0:0)

/Blumel 90+1/

Istra 1946 – Dinamo Zagreb 0:3 (0:1)

/Ivanušec 6, Emreli 57, Ljubičić 69/

Nedelja

18.45: (4.00) Rudeš (3.45) Osijek (1.95)

21.05: (1.90) Hajduk (3.50) Rijeka (4.10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1RijekaHajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara