Jakirović u Rijeci radi po receptu iz Mostara

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 09:15

Bivši trener Zrinjskog nastavio s odličnim rezultatima

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva/

Odavno u Premijer ligi Bosne i Hercegovine jedan trener nije ostavio utisak kao što je Sergej Jakirović. Iako je BiH jako nezahvalna za trenerski posao, hrvatski strateg je na klupi Zrinjskog uspeo da potraje dve godine. Period koji je retko ko u BiH proveo na trenerskoj klupi.  

Izabrane vesti

Za to vreme, osvojio je titulu, te klub ostavio u pol poziciji za odbranu trofeja.  

Iako se u samom početku činilo kao ludost, kada je tek došao u Zrinjski, napravio je čistku. Zahvalio se velikom broju "starijih" igrača, a u klub doveo mlade, gladne dokazivanja i pobede. Nije bilo baš dobro nakon prvih pola godine, ali je potom počelo da liči na bajku. I bilo je tako. Osvojena je dugo čekana titula. Najmoćnija u istoriji Premijer lige. Oboreni su mnogi rekordi, a Jakirović ostao upisan zlatnim slovima u klupsku istoriju. I kada se činilo da je to možda bila samo slučajnost, isto je krenulo i u ovoj sezoni. Sekunde su njegov tim delile od istorijskog plasmana u grupnu fazu evropskog takmičenja, ali kada se to nije uspelo, okrenulo se domaćem prvenstvu. Opet nadmoćno. Zrinjski je preuzeo lidersku poziciju i suvereno je držao do samog kraja polusezone. Zrinjski je igrao lepo, sigurno, ubedljivo... 

Ipak, na zimu je stigla ponuda od Rijeke, koju Jakirović nije mogao odbiti. Popularni Profa je preuzeo kormilo uzdrmanog hrvatskog prvoligaša i krenuo kao u Mostaru. Napravio je čistku, otpisavši čak 17 igrača. Već prvog dana priprema, Sergej Jakirović i njegov novi stručni štab, odmah su neke igrače označili prekobrojnima. Među njima su se, iznenađujuće, našla imena poput Alena Halilovića i Marija Vrančića, ali je novi trener imao podršku.

I pokazalo se to kao pun pogodak. Bar zasad. 

Rijeka je do dolaska Jakirovića vodila bitku za opstanak, a sada kako stvari stoje, šanse za ispadanje svedene su na minimum. U četiri utakmice, koliko je predvodio tim, ostvario je tri pobede i jedan remi. Sve je krenulo od 1:1 sa Osijekom u gostima. Posle toga, dve pobede na strani (Šibenik 2:1, i Hajduk 2:1), a onda potvrda brejka na domaćom pobedom nad Goricom (2:0).  

Očigledno je da njegov recept remonta svlačionice daje rezultat, kao što je to bio slučaj u Zrinjskom. Onda i nije čudno, niti slučajno, što su Plemići onako dominirali Premijer ligom. 

Možda i nije toliko težak trenerski posao u Premijer ligi BiH, samo treba imati sistem i verovati u njega... 



tagovi

RijekaZrinjski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara