Japanke ubedljive (©Reuters)
Japanke ubedljive (©Reuters)

Japanski tajfun oduvao Zambijke

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 11:39

Ubedljivih 4:0 za početak takmičenja na Svetskom prvenstvu

Razlika u klasi, vidljiva u svakom potezu. Uostalom, nisu slučajno Japanke bile svetske šampionke 2011. i finalistkinje 2015. Možda ova generacija nije više na tom nivou, ali za Zambiju je prejaka – 5:0 na startu Grupe C Svetskog prvenstva za žene.

Najubedljivija pobeda dosadašnjeg toka turnira, a mogla je da bude i ubedljivija, jer VAR je zbog ofsajda poništio dva gola Azijatkinja pri vođstvu od 1:0. Oba je postigla Mina Tanaka, ali se nije predavala no je baš njen gol doneo Japanu vođstvo od 2:0 čime je utakmica konačno i prelomljena u 55. minutu, a njena asistencija za Hinatu Mijazavu uvećala prednost za 3:0. Mijazava je postigla i prvi gol za Japanke, dok je četvrti potpisala Jun Endo, a peti Riko Ueki.

Izabrane vesti

I za Japanke – najubedljivija pobeda na svetskim prvenstvima.

Zambijke bezopasne u svom debitantskom meču na planetarnoj smotri. Pomalo i konfuzne. Celo prvo poluvreme su se klizale i padale. Primale zaista naivne golove. Nijednom nisu šutnule u okvir protivničkog gola. Na kraju i malo nesrećne, golman Ketrin Musonda je isključena zbog drugog žutog kartona, iako je prvi dobila nakon što je VAR poništio tu akciju Japanki što znači da je poništena i ta javna opomena. Fifa će verovatno promeniti odluke.

Kako bilo, Japanke posle današnjeg izdanja pune samopouzdanja idu dalje. Jasno je već sada da će u osminu finala. Samo je pitanje da li će uspeti da grupnu fazu završe iznad Špankinja, koje su u prvom meču Grupe A rutinski savladale Kostariku sa 3:0.

GRUPA C

Zambija – Japan 0:5 (0:1)

/Mijazava 43, 62, Tanaka 55, Endo 71, Ueki 90+11/

Španija – Kostarika 3:0 (3:0)

/Kampo 21ag, Bonsa 23, Gonzales 27/


Tokom SP za žene, priključi se Mozzartovom takmičenju „Osvoji za nju“ gde imaš priliku da osvojiš preko 450 vrednih nagrada, odnosno 20 nagrada svaki dan takmičenja - prva je Samsung Galaxy Z flip 4, druga vikend za dvoje u hotelu Ramonda, treća vaučer Belodore parfimerije od 25.000 dinara, četvrta vaučer Fashion&Friends od 12.000… u uz svaku nagradu ide i novčani dodatak. I TAKO SVAKI DAN!

Prvi takmičarski dan počinje danas, u sredu 19. jula, u 16 časova i traje do sutradan u isto vreme. Rang-lista će biti vidljiva na kraju svakog od 23 takmičarska dana i uvek dostupna na sajtu.

Tačno u 16.00 časova biće objavljen novi dnevni izazov, koji je potrebno ispuniti u narednih 24 časa, kako bi se kvalifikovao za neku od nagrada. Učestvuju samo web tiketi.


 


tagovi

Svetsko prvenstvo za ženeženski fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara