Dijego Godin i Federiko Điroti (©Reuters)
Dijego Godin i Federiko Điroti (©Reuters)

Jedan argentinski očajnik će u polufinale Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.08.22. | 23:07

Velez Sarsfild dočekuje Taljeres u prvom susretu četvrtfinala najkvalitetnijeg takmičenja Južne Amerike, a oba sastava beleže veoma loše partije u nacionalnom šampionatu

U južnoameričkoj najkvalitetnijoj klasi nokaut faza je počela sa nekoliko iznenađenja. Boka Juniors i River Plejt, dva vrhunska argentinska kluba sa potencijalom za titulu, eliminisana su iz takmičenja u osmini finala. Ovaj drugi je podbacio u argentinskom obračunu protiv Velez Sarsfilda, koji se plasirao u četvrtfinale Kopa Libertadores prvi put od 2012. godine i sada ima sledeću izvodljivu prepreku naspram sebe. El Fortin noćas u prvom susretu dočekuje Taljeres, najbližeg rivala iz argentinske lige, a revanš duel na programu je sedam dana.

Dva tima se još nisu sastala u ovoj kalendarskoj godini. Poslednji put kada je Velez Sarsfild igrao protiv Taljeresa bilo je nerešeno u Ligi Profesional 1:1, u novembru 2021. "La T" iz Kordobe je ostao neporažen šest puta u sedam poslednjih takmičarskih mečeva sa Velez Sarsfildom, što je dobar znak za Matadore pre četvrtfinala.

Izabrane vesti

Velez je izbacio velikog favorita za ovogodišnju titulu Oslobodioca Amerike. Posle pobede od 1:0 u prvom meču na Hose Amalfitani stadionu, remi sa River Plejtom u revanšu je na kraju bio dovoljan da se prvi put posle skoro deset godina plasira u četvrtfinale Libertadoresa.

Rezultati protiv Milionera su bili iznenađujući, jer je El Fortin do sada igrao mešovitu sezonu. Velez Sarsfild je, u argentinskom gornjem domu, jedan od četiri najslabija tima u klasifikaciji. Posle jedanaest utakmica, izabranici trenera

Aleksandera Medine

imaju samo jednu pobedu.

02.30: (2,00) Velez Sarsfild (3,30) Taljeres Kordoba (4,00)

Međutim, tim iz Linijersa, sa oboda Buenos Ajresa, znao je kako da trijumfuje u Kopa Libertadores. Prvak Južne Amerike 1994. je u ovogodišnjoj grupnoj fazi uspeo je da se plasira u osminu finala kao drugi iz Grupe C, uprkos lošem startu. Rezultati u poslednja dva kola dovela su ga do podviga, a naročito pobeda nad Estudijantesom iz La Plate (4:0).

Sa 12 golova u šest grupnih utakmica, Velez je imao najbolji napad u Grupi C. Međutim, El Fortin je imao i najlošiju odbranu u grupi sa 11 primljenih pogodaka. Ipak, u oba meča protiv River Plejta mreža je mirovala. Otkako je pobedio River Plejt sa 1:0 kod kuće, Velez nije slavio ni u jednoj od poslednjih sedam takmičarskih utakmica u svim takmičenjima. Nedavno su se desila čak četiri remija zaredom za ekipu iz Linijersa, uključujući još jedan iks protiv Rivera u Ligi Profesional.


---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond


---------------------

Na međunarodnom planu, Taljeres je, baš kao i njegov noćašnji konkurent, izazvao senzaciju, ali je "La T" zaostajao za visokim očekivanjima na nacionalnom nivou. Poput Veleza, tim iz Kordobe je stacioniran u donjoj polovini tabele u nacionalnom šampionatu. Posle deset utakmica Taljeres je sakupio samo devet bodova.

U Kopa Libertadores Taljeres je prvi put u klupskoj istoriji stigao do četvrtfinala prestižnog takmičenja. Posle jake grupne faze, u kojoj je sastav iz Kordobe zabeležio skor od tri pobede, dva remija i poraz, usledio je ukupan rezultat 3:1 protiv Kolona u osmini finala. Posle nerešenog 1:1 kod kuće, sastav

Pedra Kaišinje je u gostima pobedio rivala iz lige sa 2:0 i tako proslavio svoju drugu pobedu u gostima u nizu na međunarodnoj sceni. Taljeres je ove sezone izgubio samo u gostima od Flamenga u Kopa Libertadores.

U svim takmičenjima, "La T" ima dva trijumfa, tri remija i jedan neuspeh na šest poslednjih gostovanja, a jedini poraz desio se od Boke Juniors na legendarnoj Bombonjeri. Ukoliko gosti iz Kordobe nastave nedavnu gostujuću formu, ne može se isključiti iznenađenje u prvoj utakmici polufinala Kopa Libertadores.


KOPA LIBERTADORES – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Korintijans - Flamengo 0:2 (0:0)

/De Araskaeta 37, Barbosa 51/

Četvrtak

02.30: (2,50) Atletiko Mineiro (3,00) Palmeiras (3,10)

02.30: (2,00) Velez Sarsfild (3,30) Taljeres Kordoba (4,00)

Petak

02.30: (2,05) Atletiko Paranaense (3,30) Estudijantes (3,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresVelezVelez SarsfildTaljeres Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara