(©Reuters)
(©Reuters)

Jokanove akcije u Moskvi rastu: „Armija“ pala pred Dinamom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.11.22. | 19:26

Odličan meč i pobeda plavih – 2:1

Posle kratkog iskakanja iz šina prošle nedelje u Rostovu, Dinamo se vratio na pobednički kolosek. I to trijumfom koji će značajno podići akcije Slaviše Jokanovića u plavom delu Moskve.

Dinamo je u gradskom derbiju, u sjajnoj utakmici, savladao CSKA i preskočio ga na četvrtom mestu tabele Premijer lige Rusije – 2:1. Doduše, ako se ruski klubovi ne vrate na međunarodnu scenu narednog leta, a nisu velike šanse za to, onda ni pozicija na tabeli neće biti previše bitna, osim za prvaka i one što ispadaju...

Izabrane vesti

U taboru CSKA ovog puta drugačiji raspored srpskih igrača: Saša Zdjelar je bio starter, dok je Milan Gajić bio na klupi do finiša.

Utakmica je krenula sporijim ritmom, nije bilo mnogo šansi u prvih pola sata. Štaviše, oba tima su se više oslanjala na duge lopte ka napadačima, nego na igru „do noge“. Prva prava prilika ukazala se u 37. minutu, na strani CSKA, Karaskal je mogao da dovede Armejce u vođstvo, ali je Šunjin odbranio.

Kazna je stigla gotovo momentalno. Tri minuta kasnije dugo je trajala akcija Dinama, lopta je krenula s kornera, pa se vratila na polovinu plavih, pa onda opet išla napred, ali – vredelo je. Fomin je proigrao Skopinceva, koji je ostao potpuno zaboravljen u šesnaestercu CSKA i on to nije oprostio – 1:0.

Mogao je pre poluvremena Čalov da donese izjednačenje, međutim, ponovo je zablistao Šunjin na golu Dinama.

Drugo poluvreme donelo je paklen fudbal. Otvoreno je opasnim udarcem Fomina, samo što je lopta fijuknula pored stative gola CSKA. Gosti su krenuli u ofanzivu, stvorili odličnu šansu za Ušakova u 60. minutu – bez uspeha.

I ponovo kada je CSKA promašio, Dinamo nije. Ngamelu je pobegao odbrani gostiju i samo se „poklonio“ na petercu, lopta je završila iza leđa Akinfejeva. Radost navijača se nije ni stišala, a Armejci su se vratili u život. Obljakov se dobro snašao ispred gola Dinama i prepolovio zaostatak, vratio vazduh u pluća crveno-plavima.

A, onda krešeno u pet minuta. Prvo je Obljakov dobio crveni karton u 79. minutu, jer je skrivio penal. Tukao je Fomin, a legendarni Akinfejev je odbranio!

Odmah posle toga je Gladišev dobio drugi žuti karton i umesto da Dinamo reši meč, odjednom je potpuno vratio CSKA u život i dao mu šansu da dođe u finišu do izjednačenja. Ušao je i Milan Gajić u igru u 83. minutu, kao sveža krv po boku, ali nije vredelo, Jokanovićev tim ovog puta, za promenu, nije „uspeo“ da uprska sve ono što je gradio tokom celog meča.

RUSIJA 1 – 17. KOLO

Petak

Pari NN – Ahmat 3:2 (1:0)

/Mihailov 21, Sulejmanov 52, Ribčinski 70 – Iljin 73, Timofejev 86/

Subota

Ural - Falek 2:0 (1:0)

/Egoričev 31, Emerson 59/

Samara - FK Rostov 1:3 (0:2)

/Šitov 73 - Glebov 29, Polo 39, Psipenko 75/

Torpedo - Zenit 0:2 (0:0)

/Malcom 70, Klaudinjo 81/

Lokomotiva Moskva - Spartak Moskva 1:2 (0:2)

/Isidor 87 - Promes 21p, Prucev 28/

Nedelja

Orenburg - Krasnodar 5:1 (3:1)

/Sičevoj 2, 29, 58, Vera 22, Marin 51 - Jonov 43/

Himki - Soči 0:2 (0:1)

/Melkadze 33, Sarveli 84/

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 2:1 (1:0)

/Skopincev 40, Ngamelu 63 - Obljakov 65/



tagovi

Dinamo MoskvaCSKA MoskvaSaša ZdjelarSlaviša JokanovićMilan Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara