(© Reuters)
(© Reuters)

Još malo o penalu za Argentinu: Kasiljas kaže – nije bio

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 14:58

Pojašnjenje nudi i bivši meksički sudija

Argentina je prošla, Danijele Orsato odsvirao polufinale, verovatno i poslednji meč u karijeri, Hrvati odlaze kućama, a svetska javnost i dalje polemiše da li bi put Južnoamerikanaca ka završnoj utakmici Mundijala u Kataru bio drugačiji, trnovitiji, da kontakt Hulijana Alvareza i Dominika Livakovića nije okarakterisan kao faul golmana zagrebačkog Dinama.

Za italijanskog arbitra dileme nije bilo, selektor i kapiten Vatrenih, Zlatko Dalić i Luka Modrić, ogročeni su odlukom Orsata, stručni konsultanti u Engleskoj takođe smatraju da nije bilo najstrože kazne, a slično je i mišljenje Felipea Ramosa Rica.

Izabrane vesti

U pitanju je Meksikanac, nekada i sam učesnik Mundijala, kao arbitar na turniru koji su pre 20 godina organizovali Japan i Južna Koreja.

Važni podaci zbog kojih nije trebalo svirati penal. Desna noga golmana je sve vreme na travi. Kontakt je neizbežan usled inercije igre i lopte. Ovde nema saplitanja, jer je kontakt neizbežan“, pojasnio je Ramos Rico na Tviteru.

Kad je video šta je Felipe napisao, oglasio se bivši reprezentativac Španije, Iker Kasiljas. Na istoj društvenoj mreži je emitikonom koji simbolizuje podignuti palac izrazio saglasije, praćeno komentarom:

Potpuno se slažem“.

Bivši štoper hrvatske reprezentacije, Josip Šimunić uverava da bi šanse aktuelnog viceprvaka bile drugačije da nije sviran penal.

Ne mogu sebi da dođem kako je Orsato loše sudio. Nažalost, u korist Argentine. Sramota je da se nije tražio VAR za situaciju jedanaesterca. Da nismo primili drugi gol, možda smo i mogli da se vratimo“, istakao je Šimunić.


tagovi

fudbalska reprezentacija hrvatskeKatar2022Hulijan AlvarezDominik Livakovićfudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ArgentineDanijele OrsatoIker Kasiljas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara