(©Starsport)
(©Starsport)

Jovanović i Ratkov moćni tandem TSC-a: Petar je dobar na skoku, ja se šunjam iza njega

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.02.23. | 15:16

Iskusni napadač Topolčana se našao u timu kola Mozzart Bet Super lige, a od nastavka prvenstva pruža sjajne partije.

Gol protiv Novog Pazara (1:2), gol protiv Napretka (2:0) i asistencija Petru Ratkovu za pobedu u Novom Sadu protiv Mladosti (2:1). Pleni svojom igrom Saša Jovanović ove sezone bivši igrač Mladosti iz Lučana ali i Kordobe i Deportiva iz La Korunje. Ova poslednja partija bila je dovoljna da se nađe u idealnom timu 22. kola Mozzart Bet Superlige: odličan osećaj i lopta u prostor za strelca pobedonosnog gola Petra Ratkova.

Težak teren bio je u Novom Sadu, ne baš pogodan za igru, što je i videla publika. Protivnik TSC-a ekipa koja je napravila istorijsku senzaciju u prošlom kolu, pobedivši Partizan u Humskoj (4:0). Ipak, bili su dovoljno prisebni igrači kluba iz Bačke Topole i tako sprečili Mladost da napravi još jedno iznenađenje.

Izabrane vesti

„Jako teška utakmica, oni su imali vetar u leđa zbog istorijske pobede nad Partizanom. Ušli su u utakmicu puni samopouzdanja što se videlo na početku meča, primili smo rano gol. Nismo pali, srećom po nas, već smo izvukli maksimum, dali smo dva gola za kratak period. Brzo i dobro smo reagovali, okrenuli  smo rezultat u našu korist pa smo priveli meč kraju“, kaže Jovanović za Mozzart Sport krilo TSC-a.

Iskristalisao se tokom sezone napadački tandem u Bačkoj Topoli, mladi Petar Ratkov i iskusni Saša Jovanović. U tri utakmice u nastavku sezone ovaj duet je postigao po dva pogotka, dok je Jovanović protiv Mladosti bio asistent Ratkovu.

„Petar i ja se uklapamo, on je dobar na skoku, ja se stalno šunjam iz njega. Dogovaramo se pre utakmice, kad je lopta kod mene ja mu tražim da vija prostor oko mene, juče sam video krajičkom oka kako je utrčao, dao sam mu loptu i on je dao gol. Kod nas u ekpi je dobra stvar što svaki igrač zna šta mu je posao, šta treba da radi. Taktički stojimo jako dobro. Dao nam je Lazetić slobodu kretanja, Ratkov ostane u vrhu sa dva štopera, on je skakač, a ja se krećem okolo i izvlačim na bok. Prija mi ta sloboda kretanja u napadu, jer sam krilo, a i imam manje obaveza u defanzivi haha“.

Priznaje Jovanović da su ga povrede omele tokom sezone i da nije bio na svom nivou. Nakon oporavka prošao je komple pripreme i sada je vidljivo da publika ponovo može da uživa u „starom“ Saši.

„Imao sam povredu pa sam igrao pod injekcijama, nije to bio taj Jovanović pred kraj polusezone. Sad sam se vratio, odradio sam pripreme komplet i što je najvažnije bez povreda. Ušao sam dobro u drugi deo sezone“.

Poraz u Novom Pazaru bio je težak udarac za TSC, ali je vidljivo da je ekipa uspela da ga prevaziđe. Na kratko izgubljeno treće mesto je brzo povraćeno, a tim Žarka Lazetića ima priliku da već narednog vikenda veže i treću pobedu za redom.

„Izuzetan težak poraz je bio za nas u Pazaru. Vodili smo i sve je bilo u našim rukama,  primili smo dva gola baš brzo. Morali smo da zaboravimo tu utakmicu i gledali smo da to bude nauk za ubuduće. Sledeće kolo nam dolazi Spartak, taj meč je za nas derbi, želimo da odigramo kao protiv Napretka i da vežemo tri pobede. Idealna prilika je baš sad u narednom kolu“.

Sem pobede protiv Spartaka nada se Jovanović da će tim biti na kraju sezone tamo gde je i trenutno. Na trećem mestu.

„Mi smo zacrtali neki cilj, to je realno treće mesto i nadam se da ćemo biti tamo. Sad smo na dobrom putu samo da tako i ostane“, kaže za kraj Jovanović.



tagovi

TSC Bačka TopolaSaša JovanovićPetar RatkovMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara