Markus Hauard (©Star Sport)
Markus Hauard (©Star Sport)

Hauard drugi put za sedam meseci dobija korekciju ugovora

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 09:28

Baskonija želi i da ga produži na još dve godine

Nedavno krunisani osvajač nagrade Alfonso Ford za najboljeg strelca Evrolige Markus Hauard mogao bi drugi put u razmaku od sedam mesci da dobije korekciju i produžetak ugovora sa Baskonijom.

Nekadašnji šuter Denvera produžio je saradnju sa Baskonijom u oktobru, a kako javlja španski El Koreo dve strane rade na novom ugovoru.

Izabrane vesti

Onaj koji je Hauard potpisao u oktobru ima rok trajanja do juna 2026. godine, po novom trebalo bi da ostane u Baskiji još dve sezone!

Kako je otkriveno, po slovu postojećeg sporazuma, Hauardova plata iznosi 3.700.000 evra za tri godine, a sada bi mu usledila nova povišica, s obzirom da je odigrao sezonu za pamćenje i zajedno sa Čimom Monekeom i Kodijem Milerom Mekintajerom nosio ekipu na svojim leđima najveći deo sezone.

U planu je da se podigne i visina otkupne klauzule, koja trenutno iznosi 1.300.000 evra. Cilj je da se klub obezbedi za slučaj da bogatiji i moćniji klubovi krenu po njegov potpis.

Hauard je trenutno van stroja, pošto je u petak povredio preponu na startu utakmice sa Mursijom i upitan je za gostovanje Real Madridu. On je sezonu u Evroligi završio sa 19,5 poena na 40 odsto za tri i tako dobio nagradu za najboljeg strelca takmičenja u sezoni 2023/24. Amerikanac je takođe nedavno dobio pasoš Portorika, za čiju reprezentaciju će nastupati u budućnosti.

Baskonija je nedavno produžila ugovor sa Tadasom Sedekerskisom do juna 2029. godine.


tagovi

Markus HauardBaskonijaEvroligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara