Razočarani igrači Olimpijakosa (©Reuters)
Razočarani igrači Olimpijakosa (©Reuters)

Jovanovićev PAO nema konkurenciju, šampionski šampanjac može na hlađenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.11.22. | 20:28

Remijem bez golova AEK i Olimpijakos propustili verovatno poslednji voz da se uključe u trku za titulu

Iako ima još dosta da se igra, deluje da Panatinaikos ove sezone nema konkurenciju u trci za šampiona Grčke. Tim Ivana Jovanovića je u 13. kolu upisao 12. pobedu, uz remi sa trostrukim uzastopnim prvakom Olimpijakosom, i na odličnom su putu Zeleni da posle 12 godina čekanja prvi prođu kroz cilj.

Golovima u poslednjih deset minuta Atinjani su na svom stadionu savladali osmoplasirani Atromitos 2:0, a potom ih je obradovao i rezultat derbija Olimpijakos - AEK. Bez pobednika i bez golova. Zapravo, bio je jedan, Hamesa Rodrigeza u 58. minutu, ali je posle gledanja snimka poništen zbog ofsajda.

Izabrane vesti

Tako je video-tehnologija drugi put ove sezone u derbijima bila protivnik crveno-belima, pošto je pre tri utakmice Danac Jakob Kehlet dosudio penal za Panatinaikos u dubokoj nadoknadi, koji su domaćini iskoristil ida izjednače na 1:1. Ovaj put ljuti će navijači Olimpijakosa biti na Šveđanina Glena Niberga.

Ljutnju bi, ipak, trebalo da usmere ka igračima svog tima. Letos su u Pireju euforično predstavljani Marselo, Hames Rodrigez, Pep Biel, Abubakar Kamara, Sime Vrsaljko, Sedrik Bakambu, Filip Zinkernagel... Ali posle prvog kruga grčke Superlige šampion zaostaje ogromnih 12 bodova za najvećim rivalom. Ispred je i AEK koji je večerašnjim remijem zadržao četiri više, ali je na osam iza PAO-a, što trenutno deluje kao nedostižna razlika.

Ceo meč za žuto-crne odigrao je Mijat Gaćinović. Imali su on i njegovi saigrači inicijativu, veći posed lopte i više šansi - poslednju na šut Gaćinovića u 11. minutu nadokande - ali odlično je branio Aleksandros Pašalakis. Kao i Jorgos Atanasiaidis na drugoj strani.

Njih dvojica su i najveći krivci što nije bilo golova. Na čemu su im neizmerno zahvali navijači Panatinaikosa.

Za razliku od terena, na tribinama je po običaju bilo vatreno.



tagovi

OlimpijakosAEKGrčka 1PanatinaikosIvan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara