Jug Stanojev (©Star Sport)
Jug Stanojev (©Star Sport)

Jug Stanojev napušta TSC posle tri godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 16:41

Bez novog ugovora u Bačkoj Topoli za krilnog napadača

Polako se priprema ekipa koja će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona izaći u avgustu, ali istovremeno i probati da ostane konkurentna u borbi za vrh Mozzart Bet Superlige. Još uvek nema pojačanja, prvo sledi odlasci a nekolicini igrača ističu ugovori. Posle Rašida Fuseinija koji je otišao poslednjeg dana maja, sve je bliži da sledeće sezone ne obuče plavi dres i Jug Stanojev.

Brzonogi krilni napadač stigao je u TSC iz Crvene zvezde 2020. godine nakon kaljenja u Grafičaru koji je tada igrao Mozzart Bet Prvu ligu. Stanojev je došao tada kao besplatan igrač uz potencijalne procente od transfera, govorilo se o 40 odsto iznosa ukoliko bude prodat. Praznih ruku će ostati šampion Srbije jer će mladi napadač otići iz Bačke Topole kao slobodan igrač.

Izabrane vesti

Stanojev je odigrao 87 mečeva za Topolčane i postigao je sedam golova. Ove sezone je odigrao 18 mečeva za tim vicešampiona Srbije, od čega većinu u prvom delu prvenstva. Usledila je povreda tokom zimskih priprema ali ni nakon oporavka nije bilo mesta u timu za fudbalera koji igra po desnom krilu. U prvoj postavi je viđen samo u meču sa Partizanom kada su izostali Cvetković i Stojković.

Ranije se fudbaler rođen 1999. godine dovodio u vezu sa španskim Alavesom koji je za njegove usluge nudio sto hiljada evra, ali do transfera nije došlo. Iako je stigao u TSC pred kvalifikacije za Ligu Evrope pre tri godine, oba meča je Stanojev posmatrao sa klupe pa će za debi u Evropi morati da pričeka.

Pored njega blizu odlaska su i golmani Nenad Filipović i Nemanja Jorgić, defanzivac Goran Antonić, kao i Adrian Seke kojem ističe pozajmica iz mađarskog Diošđera. Uveliko se radi na ostanku Luke Ilića, za kojeg je zainteresovan Malme.



tagovi

Jug StanojevTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara