(©MN Press)
(©MN Press)

Alarm za FSS: Hrvati žele da „ukradu“ Petra Ratkova

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 08:33

Mladi srpski reprezentativac ima pasoš komšija

Ima fudbalska Srbija dovoljno sjajnih napadača da ne mora da brine za budućnost reprezentacije: neće Aleksandar Mitrović nigde još neko vreme, a pred Dušanom Vlahovićem, Lukom Jovićem i Dejanom Joveljićem su godine igara u dresu Orlova.

Ali, zablistao je ove sezone Petar Ratkov, mladi napadač TSC-a, koji je pogotovo u prolećnom delu sezone „eksplodirao“ na terenima Mozzart Bet Superlige, došao do zvanja trećeg strelca šampionata sa 13 golova. Na skeneru klubova iz Italije, Belgije i Škotske bio je i zimus, a sada je pogotovo njegova cena otišla u nebo. Iz Solt Lejk Sitija već je stigla ponuda TSC-u vredna skoro 4.000.000 dolara.

Izabrane vesti

Sve to se pomno prati i u Hrvatskoj. Gde se rodila ideja da Hrvatski nogometni savez „ukrade“ Srbiji Petra Ratkova! Tako piše Večernji list:

„Po majci je Hrvat i poseduje hrvatski pasoš: Petar Ratkov igra za Srbiju U21, a želi ga HNS“, naslov je današnjeg teksta u tom hrvatskom listu.

Konstatuje se u tekstu kako reprezentacija Hrvatske ima problem sa klasičnim napadačem još od povlačenja Marija Mandžukića, što se i te kako videlo tokom Mundijala u Kataru, gde je sve funkcionisalo kao sat u timu Vatrenih do realizacije.

Petar Ratkov ima pasoš Hrvatske, ali je rođen u Beogradu, igrao je za U19 reprezentaciju Srbije, a sada je i član mlade, U21 selekcije koja počinje pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Mladi napadač je imao solidnu jesen u Mozzart Bet Superligi, ali je na apsolutno poverenje trenera Žarka Lazetića odgovorio serijom golova i asistencijama na proleće i bio jedan od najzaslužnijih za drugo mesto TSC-a na kraju sezone.



tagovi

Petar RatkovTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superligafudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara